Ο καθένας από εμάς μπορεί να φτιάξει πολύ εύκολα στο σπίτι του, το πεντανόστιμο και υγιεινό γάλα αμυγδάλου και να το απολαμβάνει όλες τις ώρες της ημέρας.

Το μόνο που χρειάζεστε είναι αμύγδαλα, νεράκι, μια πετσέτα, μέλι και λίγη υπομονή ώστε τα αμύγδαλα να μουλιάσουν καλά.

Ξεκινάμε;

Υλικά

  • 1 κούπα ωμά αμύγδαλα
  • 2 ή 3 κούπες νερό (ανάλογα με το πόσο πηκτό επιθυμείτε να είναι το γάλα σας)
  • 1 κούπα νερό (στην οποία θα μουλιάσουμε τα αμύγδαλα)
  • 1 κουταλιά μέλι

Διαδικασία

Βήμα 1: Αφήνετε για περίπου 8 με 10 ώρες τα αμύγδαλα να μουλιάσουν σε μία κούπα νερό.

Βήμα 2: Βάζετε στο blender τα αμύγδαλα, το μέλι και τις 2 – 3 κούπες νερό ανάλογα με το πόσο πηκτό θέλετε το γάλα.

Βήμα 3: Χτυπάτε το μίγμα για 1 – 2 λεπτά.

Βήμα 4: Σουρώνετε το μίγμα σε ένα μεγάλο σουρωτήρι.

Στη συνέχεια μπορείτε να αποθυκεύσετε το γάλα αμυγδάλου σε ένα γυάλινο μπουκάλι. Διατηρείται για 3 – 4 ημέρες. Η αμυγδαλόψιχα που απομένει μπορεί να βγάλει και άλλο γάλα μόνο που θα είναι πιο αραιό.

Σας προτείνουμε να μην πετάξετε την αμυγδαλόψιχα καθώς μπορεί να χρησιμοποιηθεί για παρασκευή γλυκισμάτων (μπισκότα, κέϊκ κ.α.).

Οφέλη για την υγεία:

Το γάλα αμύγδαλου περιέχει υψηλά επίπεδα μαγγανίου, σεληνίου, μαγνησίου και βιταμίνης Ε.

  • Το μαγγάνιο παίζει σημαντικό ρόλο στην ενεργοποίηση των ενζύμων του σώματος.
  • Το σελήνιο, είναι καλό για την λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος, για την αναπαραγωγή και για τον μεταβολισμό του θυρεοειδή αδένα.
  • Το μαγνήσιο που περιέχει το γάλα αμύγδαλου, βοηθά στην διάσπαση των τροφών που καταναλώνουμε σε ενέργεια.
  • Η βιταμίνη Ε είναι ένα αντιοξειδωτικό που προστατεύει τις μεμβράνες των κυττάρων καταστρέφοντας τις ελεύθερες ρίζες που τους προκαλούν ζημιά.

Στην υγειά σας!