Η Dole, η μεγαλύτερη εταιρεία παραγωγής και εμπορίας φρούτων υψηλής ποιότητας παγκοσμίως, διατήρησε τον πρωταγωνιστικό της ρόλο στην εκπαίδευση σε θέματα παιδικής διατροφής και επιβεβαίωσε για ακόμα μια φορά το αίσθημα ευθύνης προς το κοινωνικό σύνολο πραγματοποιώντας για τρίτη συνεχόμενη σχολική χρονιά πρόγραμμα διατροφικής εκπαίδευσης με τίτλο “Υγιεινή Διατροφή – Σωστή Εκπαίδευση” στα δημοτικά σχολεία όλης της χώρας, σε συνεργασία με την επιστημονική ομάδα διαιτολόγων δια…της Τροφής.

03

Με πάνω από 2.200 επισκεφθέντα σχολεία τα τρία τελευταία χρόνια η Dole ανέδειξε τα πολλαπλά οφέλη της κατανάλωσης φρούτων στις μικρές ηλικίες – και συνεπικουρούμενη από πολιτεία, σχολικούς παράγοντες, εξειδικευμένους επιστήμονες καθώς και τις οικογένειες των μαθητών – συνέβαλε και φέτος στην προσπάθεια που κάνει για την σωματική και πνευματική υγεία των παιδιών μας.

Συγκεκριμένα, οι εξειδικευμένοι διατροφολόγοι μας εκπαίδευαν τους μαθητές σχετικά με την αναγκαιότητα και τις έννοιες της σωστής διατροφής, της κατανάλωσης φρούτων και λαχανικών και τη συνεισφορά τους στην υγεία, την ευεξία καθώς και τη σωματική και πνευματική ανάπτυξη με ένα ειδικά σχεδιασμένο πρόγραμμα από τη δια…της Τροφής για τα παιδιά με την ονομασία «5 Την Ημέρα!».

04

Όλα τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να μοιραστούν τις σκέψεις τους, να εκφράσουν απορίες και να ανταλλάξουν απόψεις για την υγιεινή διατροφή και τη βελτίωση της καθημερινής τους απόδοσης με τους ειδικούς. Την ενημέρωση και τον διάλογο με τα παιδιά ακολουθούσε διανομή φρούτων, ειδικά σχεδιασμένων σταυρόλεξων και ενημερωτικών εντύπων που περιείχαν σχετικό υλικό, τεστ ευεξίας, παιχνίδια ζωγραφικής και χρήσιμες, υγιεινές συνταγές τόσο για τα παιδιά όσο και για τους γονείς τους. Επιπλέον, πραγματοποιούσαμε μια εντυπωσιακή εικονική περιήγηση στη νέα ιστοσελίδα της Dole, www.dole-earth.com και εξηγούσαμε όλες τις δυνατότητές της. Υπήρχε προβολή βίντεο και επακόλουθη συζήτηση για το περιεχόμενό τους (η ιστορία της μπανάνας από τη φυτεία μέχρι να φτάσει στο σπίτι μας, θέματα βιωσιμότητας και περιβάλλοντος) καθώς και επίδειξη καθαρισμού ανανά μέσω της χρήσης κατάλληλου εξοπλισμού.

01

“Είναι πρώτιστο καθήκον για τη Dole να ενημερώνει τα παιδιά για τα οφέλη της κατανάλωσης φρούτων και λαχανικών,” δηλώνει ο Στάθης Πισλής, Διευθυντής Πωλήσεων της Dole Hellas. Η Dole θα συνεχίσει σταθερά να έχει τον ηγετικό ρόλο στην εκπαίδευση των μαθητών και των οικογενειών τους για τα οφέλη της σωστής διατροφής και ειδικά των φρούτων ενώ, παράλληλα, θα δίνει σε όλους την ευκαιρία να τα δοκιμάσουν!