Γαλοπούλα με κυδώνια και κοκκάρια από τον Ηλία Μαμαλάκη

Υλικά

1 κιλό στήθος γαλοπούλας

3 κυδώνια καθαρισμένα κομμένα σε κύβους

1 κιλό καθαρισμένα κοκκάρια

2 σκελίδες σκόρδο

4 δαφνόφυλλα

2 φλιτζ νερό

1/3 φλιτζανιού ξύδι

2 φλιτζ μαυροδάφνη

Ελαιόλαδο

Μοσχοκάρυδο

Αλεύρι

1 αβγό

Αλάτι, πιπέρι

 

 Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνετε ελαιόλαδο και σοτάρετε 1 κιλό καθαρισμένα κοκκάρια (μικρά κρεμμυδάκια στιφάδου) μαζί με 2 σκελίδες σκόρδο, 4 δαφνόφυλλα και 2 φλιτζάνια νερό. Τα σιγοβράζετε μέχρι να μαλακώσουν και να μείνουν με το λάδι τους.

Προσθέτετε 3 κυδώνια καθαρισμένα και κομμένα σε κύβους. Αλατοπιπερώνετε και προσθέτετε 1/3 φλιτζανιού ξύδι. Ανακατεύετε και ρίχνετε 2 φλιτζάνια μαυροδάφνη. Βράζετε μέχρι να μαλακώσουν και τα κυδώνια και να απορροφήσουν το ζουμί.

Κόβετε 1 κιλό στήθος γαλοπούλας σε λεπτές φέτες, τις αλατοπιπερώνετε και τις πασπαλίζετε με μοσχοκάρυδο και αλεύρι.

Τις περνάτε από αβγό και τις τηγανίζετε σε σπορέλαιο. Σερβίρετε τα φιλετάκια με το μείγμα κυδωνιών.

Συνταγή της Κας Σιμόνη Καφίρη