Ψαρόσουπα με σαφράν από τον Ηλία Μαμαλάκη

Υλικά για 6 άτομα

 

2 κιλά ψάρι (σφυρίδα, συναγρίδα)

2 πατάτες

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1 κρεμμύδι κομμένο στα τέσσερα

1 καρότο

4-5 κλωνάρια σέλινο

4-5 κλωνάρια μαϊντανό

2 κουτ σούπας ψιλοκομμένα ντοματάκια από κονσέρβα

5 κουτ σούπας ελαιόλαδο

1 κρασοπότηρο λευκό κρασί

Στη μύτη του κουταλιού ίνες σαφράν

Αλάτι, μαύρο φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Κόβετε τις πατάτες στα τέσσερα, κόβετε το καρότο σε χοντρές ροδέλες. Ψιλοκόβετε το σέλινο και το μαϊντανό.

Σε μια κατσαρόλα βάζετε 2 λίτρα νερό και βράζετε το ψάρι μαζί με το κρεμμύδι κομμένο στα τέσσερα, τις πατάτες, το σέλινο και τα καρότα για 30 λεπτά περίπου.

Κατεβάζετε τη κατσαρόλα από τη φωτιά και αφαιρείτε το ψάρι και τα λαχανικά με μια τρυπητή κουτάλα. Τα τοποθετείτε σε μια πιατέλα. Αφήνετε το ζωμό να περιμένει. Ξεκοκκαλίζετε το ψάρι και το αφήνετε να περιμένει.

Σε μια άλλη κατσαρόλα ρίχνετε το ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί ρίχνετε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι. Το σοτάρετε για 2-3 λεπτά και ρίχνετε τα ντοματάκια, το σαφράν, ανακατεύετε καλά και κατόπιν ρίχνετε όλα τα λαχανικά.

Ανακατεύετε συνεχώς και σβήνετε με το κρασί. Μόλις εξατμιστεί ρίχνετε μέσα το ζωμό σουρωμένο και τον αφήνετε να βράσει για 5 λεπτά.

Προσθέτετε το ψάρι και τον μαϊντανό ψιλοκομμένο. Σερβίρετε στα πιάτα.