Υλικά:

15 φρέσκα φύλλα ρόκας

2 φύτρες αντίβ (τσικορι)

200 γραμ φρέσκα φύλλα σπανάκι

3 κουταλιές σούπας φραγκοστάφυλλα (αν δεν βρείτε φρέσκα χρησιμοποιείστε κατεψυγμένα)

15 σκελίδες πορτοκάλι ξεφλουδισμένες

 

Για την σος

1 φλιτ του καφέ ελαιόλαδο

2 κουταλιές σούπας λεμόνι

3 κουταλιές σούπας πορτοκάλι

½ κουταλιά γλυκού ξύσμα πορτοκαλιού

αλάτι, πιπέρι

Ξεκινήστε φτιάχνοντας την σάλτσα της σαλάτας. Μέσα σ’ ένα σέικερ του στιγμιαίου καφέ ρίξτε το λεμόνι, το πορτοκάλι, το ξύσμα πορτοκαλιού, το αλάτι και το πιπέρι. Κτυπήστε καλά να διαλυθεί το αλάτι. Προσθέστε το ελαιόλαδο και κτυπήστε το μίγμα γρήγορα και δυνατά. Την ίδια διαδικασία μπορείτε να κάνετε μ’ ένα μικρό μίξερ.

Ετοιμάστε την σαλάτα σας. Σ’ ένα μπολ ρίξτε όλα τα σαλατικά και ανακατεύετε τα καλά. Να ανακατευτούν μεταξύ τους.

Αδειάστε τα στο μπολ της σαλάτας και σκορπίστε από πάνω τα φραγκοστάφυλλα και τις σκελίδες πορτοκαλιού.

Πηγαίνετε την σαλάτα στο τραπέζι και επιτόπου περιχύστε την με την σάλτσα. Ανακατεύετε καλά και σερβίρετε στα πιάτα.

 

Tips

Αν σας αρέσουν τα πικρά βάλτε γκρέιπ φρουτ αντί πορτοκάλι.