Σπαγγέτο με κολοκυθάκια, μελιτζάνες και πάπρικα από τον Ηλία Μαμαλάκη

Υλικά για 4 άτομα

½ κιλό σπαγγέτι

3 κολοκυθάκια πολύ φρέσκα

1 μελιτζάνα

2 πιπεριές Φλωρίνης

½ φλιτζ ελαιόλαδο

2 κουταλιές ψιλοκομμένο τσαιβς ή κρεμμυδάκια φρέσκα

αλάτι, πιπέρι

1 κουταλιά πάπρικα (γλυκειά ή καυτερή)

 

Πλένετε τα λαχανικά.

Κόβετε τα κολοκυθάκια και τη μελιτζάνα σε λεπτά μπαστουνάκια. Τα αλατοπιπερώνετε.

Σοτάρετε τα μπαστουνάκια της μελιτζάνας σε καυτό ελαιόλαδο. Τα βγάζετε με τρυπητή κουτάλα και τα αφήνετε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίσουν. Σοτάρετε και τις πιπεριές, κομμένες σε τετράγωνα κομμάτια για 4-5 λεπτά. Τις βγάζετε με τρυπητή κουτάλα.

Βράζετε στο μεταξύ τα σπαγγέτι σε μπόλικο αλατισμένο νερό. Τα στραγγίζετε.

Σε μια σαλατιέρα σερβίρετε τα ζυμαρικά και ρίχνετε 2 κουταλιές ωμό ελαιόλαδο. Τα ανακατεύετε. Προσθέτετε τα μπαστουνάκια των λαχανικών (ωμά τα κολοκυθάκια) τις πιπεριές, το τσάιβς ή τα κρεμμυδάκια. Τα ανακατεύετε όλα μαζί και πασπαλίζετε με τη πάπρικα.

Σημείωση. Μπορείτε να προσθέσετε 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες και σοταρισμένες με το λάδι που θα περιχύσετε στα σπαγγέτι.