200 γραμ φρέσκα πράσινα βραστά φασολάκια

2 κόκκινες ζουμερές ντομάτες

4 φύλλα μαρούλι

2 φλιτ τσαγιού φύλλα ρόκας

100 γραμ τόνο κονσέρβα

4-5 αντσούγιες σε φιλέτο

2 αβγά βρασμένα κομμένα σε ροδέλες

για την σάλτσα

5 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο

2 κουταλιές σούπας ξίδι

1 κουταλιά σούπας κάπαρη

1 κουταλιά γλυκού μουστάρδα

αλάτι, πιπέρι

Ετοιμάστε την σάλτσα στο μπλέντερ για να ενσωματωθεί η κάπαρη. Ρίξτε στο τέλος το αλάτι αφού πρώτα την δοκιμάσετε μην και σας βγει αλμυρή λόγω της κάπαρης.

Πάρτε ένα μπολ και βάλτε πρώτα τα φύλλα μαρουλιού χονδροκομμένα στο χέρι. Αμέσως μετά βάλτε τα φύλλα ρόκας, από πάνω τις ντομάτες κομμένες σε φετούλες.

Τριγύρω και περί το χείλος της σαλατιέρας βάλτε τις ροδέλες του αβγού. Από πάνω από τις ντομάτες τα βραστά φασολάκια και στο κέντρο τον τόνο και τριγύρω του τα φιλέτα αντσούγιας.

Περιχύστε με την σος και σερβίρετε στο τραπέζι.

Tips: Τούτη η σαλάτα δεν δέχεται παρεμβάσεις μια και η συνταγή προέρχεται από την Νότια Γαλλία και είναι μια από τις πλέον κλασικές της περιοχής.