Όροι Χρήσης

Καλώς ήρθατε στο δια..της Τροφής!!

Σας παρακαλούμε να διαβάσετε προσεκτικά τους όρους χρήσης, που παραθέτουμε παρακάτω, πριν αρχίσετε την περιήγησή σας στον διαδικτυακό μας τόπο.

Αρχίζοντας την περιήγησή σας στο δια…της Τροφής θεωρούμε ότι συμφωνείτε με τους όρους χρήσης, που θα διαβάσετε παρακάτω. Οι όροι αυτοί μπορεί να αλλάξουν στο μέλλον. Σε κάθε περίπτωση εσείς θα μπορείτε να τους βλέπετε πατώντας στον αντίστοιχο σύνδεσμο, που θα υπάρχει στο κάτω αριστερό μέρος κάθε σελίδας.

Το βασικότερο που πρέπει να τονιστεί, είναι ότι ο διαδικτυακό αυτός τόπος έχει έναν και μόνο σκοπό: την παροχή πληροφοριών σε θέματα διατροφής και υγείας και σε καμία περίπτωση οι πληροφορίες αυτές δεν αποτελούν ιατρική συμβουλή.

Επομένως, αν είστε επαγγελματίας του χώρου της υγείας, οι παρεχόμενες πληροφορίες της ιστοθέσης αυτής δεν υποκαθιστούν το κλινικό σας κριτήριο και τον συμβουλευτικό σας ρόλο ως πάροχο εξειδικευμένων υπηρεσιών υγείας.

Αν είστε απλός χρήστης, πρέπει να τονιστεί, ότι η πληροφόρηση αυτή δεν αποτελεί ιατρική συμβουλή και, επομένως, δεν μπορεί να αντικαταστήσει την σχέση σας με τον ιατρό σας ή άλλον λειτουργό υγείας.

Η επιστημονική ομάδα του δια… της Τροφής αποτελείται από εξειδικευμένους επιστήμονες στον χώρο τους, έτσι ώστε η οποιαδήποτε πληροφόρηση να είναι όσο το δυνατόν πιο έγκυρη. Σε περίπτωση που οποιοδήποτε είδος πληροφόρησης παρέχεται από μη επιστημονικά εκπαιδευμένο άτομο ή οργάνωση, αυτό θα δηλώνεται ρητά.

Δεν προσφέρουμε κάποια εγγύηση έγγραφη ή μη, άμεση ή έμμεση σχετικά με την πληροφόρηση που παρέχεται από τον διαδικτυακό μας τόπο. Αποποιούμεθα κάθε εγγύηση, ρητή ή σιωπηρή, άμεση ή έμμεση, περιλαμβανομένων των σιωπηρών εγγυήσεων ποιότητας ή καταλληλότητας για ορισμένους σκοπούς.

Δεν είμαστε κατά νόμο υπεύθυνοι για πιθανές βλάβες που μπορεί να προκληθούν από την χρήση των πληροφοριών που υπάρχουν στον διαδικτυακό μας τόπο. Όπως επισημάνθηκε και παραπάνω, οι πληροφορίες της ιστοθέσης δεν αποτελούν (ή αντικαθιστούν οποιαδήποτε) ιατρική συμβουλή (και γενικά συμβουλή οποιουδήποτε επιστήμονα υγείας π.χ. διαιτολόγου). Ως εκ τούτου, τα κείμενα του δια…της Τροφής δεν προορίζονται για την πρόληψη, τη διάγνωση ή τη θεραπεία. Οι δηλώσεις αυτές είναι μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και δεν έχουν σκοπό να αντικαταστήσουν τις υπηρεσίες ή τις συστάσεις του γιατρού ή αναγνωρισμένου επαγγελματία στον τομέα της υγείας.

Κατ’ επέκταση το υλικό, τα κείμενα αλλά και οι ισχυρισμοί των διαφημιστικών καταχωρήσεων των χορηγών αποτελούν δικιά τους πνευματική ιδιοκτησία και ευθύνη και δεν σχετίζονται με το υπόλοιπο υλικό και κείμενα των συγγραφέων και της ιστοθέσης.

Καλούμε όλους τους επισκέπτες της ιστοθέσης να αξιολογούν τις παρεχόμενες πληροφορίες. Τους μεν απλούς χρήστες, τους καλούμε να συζητήσουν τις παρεχόμενες πληροφορίες με τον αρμόδιο επιστήμονα υγείας τους. Τους, δε επιστήμονες υγείας, να διασταυρώσουν την πληροφόρηση με άλλες πηγές που θεωρούν αξιόπιστες και είτε να την επιβεβαιώσουν είτε να την απορρίψουν.

Η κριτική ματιά των χρηστών, σε ότι αφορά τις παρεχόμενες πληροφορίες, θα μας βοηθήσει ώστε να διατηρούμε όσο το δυνατό καλύτερη, εγκυρότερη και πιο αξιόπιστη ενημέρωση σε θέματα που αφορούν την διατροφή και την υγεία.