Η κινέζικη κουζίνα είναι πάρα πολύ διαιτητική. Περιέχει πάντα ελάχιστα λιπαρά, δεν έχει καθόλου ψωμί, είναι νόστιμη και αρωματική. Ας δανειστούμε λοιπόν μια συνταγή που μπορούμε να απολαύσουμε χωρίς τύψεις.

 

 

Υλικά για 4 άτομα

250 γραμ κινέζικες νούντλς

8 καθαρισμένες βρασμένες μέτριες γαρίδες

3 κουτ σούπας σάλτσα σόγιας

2 κουτ σούπας σπορέλαιο

1 κουτ σούπας ξύδι

1 κουτ γλυκού μέλι

1 κουτ σούπας φρέσκο τριμμένο τζίντζερ

Μουλιάζετε τις νούντλς σε λίγο καυτό νερό για 10 λεπτά της ώρας.

Σε ένα τηγάνι ρίχνετε το σπορέλαιο, τις γαρίδες και τις νούντλς αφού τις σουρώσετε. Ανακατεύετε τα υλικά για 1 λεπτό και αμέσως μετά ρίχνετε το τριμμένο τζίντζερ και τη σάλτσα σόγιας. Μαγειρεύετε σε δυνατή φωτιά, ρίχνετε το ξύδι και το μέλι, ανακατεύετε και μοιράζετε το φαγητό σε 4 πιάτα.

Tips: Μπορείτε να κάνετε το ίδιο φαγητό με κομματάκια κοτόπουλου , καραβίδες ή και φιλέτο γλώσσας. Εάν βρείτε και ρίξετε μέσα 1 κουτ γλυκού ταμαρίν το φαγητό σας θα γίνει αισθαντικό