Ο Βασίλης Μπελέκος, κλινικός διατροφολόγος και ένας εκ των τεσσάρων ιδρυτικών μελών του δικτύου «Δια της Τροφής», πιστεύει πως η διατροφή είναι καθρέφτης του εαυτού μας και μας εξομολογείται ότι δεν χορταίνει! Τι ακριβώς; Ας διαβάσουμε τη συνέντευξη, για να μάθουμε περισσότερα!

Life motto.
Αν ελευθερώσεις το μυαλό σου από κλισέ και στερεότυπα θα μπορέσεις να καταλάβεις ότι κάθε στιγμή της ζωής είναι δώρο και θα την απολαύσεις στο έπακρο

Η διατροφή είναι…
Τρόπος έκφρασης του εαυτού μας, ένας καθρέφτης μας. Ας είναι η έκφραση του καλού μας εαυτού.

Δια της τροφής μπορούμε να αλλάξουμε..
ριζικά και να πετύχουμε αυτό για το οποίο είναι προορισμένοι όλοι οι άνθρωποι και το οποίο έχουμε ξεχάσει. Ποιο είναι αυτό; να είμαστε καλά πνευματικά, σωματικά και ψυχικά.

Χορταίνω όταν…
λαμβάνω και εκπέμπω θετική ενέργεια από οποιαδήποτε ανθρώπινη επαφή (επαγγελματική, φιλική)..ή μάλλον, τώρα που το σκέφτομαι, δεν το χορταίνω!

Δεν λείπει από την διατροφή μου…
Το πρωινό μου. Ψωμί ολικής αλέσεως με ταχίνι και μέλι. Και οπωσδήποτε η σαλάτα μου με το μεσημεριανό και το βραδινό μου γεύμα

Η εικόνα του εαυτού μας…
Ζούμε στην εποχή της εικόνας και όχι της ουσίας. Το ιδεατό είναι η εικόνα μας να είναι διάφανη ώστε να αποκαλύπτεται η ουσία μας.

Καθημερινά δεν ξεχνώ…
Να χαμογελώ και να προσπαθώ να κάνω και τους ανθρώπους με τους οποίους έρχομαι σε επαφή να χαμογελούν

Εμπνέομαι από…
την αγνότητα και την καθαρότητα του γιου μου, καθώς και από ανθρώπους με ποιότητα χαρακτήρα που με τις πράξεις τους αποδεικνύουν το μεγαλείο της ανθρώπινης ύπαρξης.