Το ελαιόλαδο υποδεικνύει νέα μελέτη ως έναν ισχυρό σύμμαχο στην μάχη κατά της γήρανσης του δέρματος.

 Η μελέτη ανέλυσε τις διατροφικές συνήθειες, την έκθεση στον ήλιο, την σωματική δραστηριότητα, την ηλικία και την γεωγραφική θέση σε δείγμα 1.900 γάλλων ανδρών και γυναικών για περισσότερο από δυόμιση χρόνια. Το αποτέλεσμα ήταν ότι εκείνοι που είχαν χαμήλη πρόσληψη σε μονοακόρεστα λιπαρά οξέα είχαν την μεγαλύτερη πιθανότητα να αναπτύξουν φωτογήρανση.

Τα μονοακόρεστα λιπαρά οξέα βρίσκονται σε μεγάλες συγκεντρώσεις στα φυστίκια και το ελαιόλαδο. Μπορούν επίσης να εντοπιστούν στο κρέας και τα γαλακτοκομικά. Το ελαιόλαδο πάντως είναι η πιο αξιόπιστη πηγή αυτών των χρήσιμων λιπαρών.

Η μελέτη ανέδειξε ότι τα πιο ορατά αποτελέσματα στη σύνδεση μονοακόρεστων λιπαρών οξέων και της καλής υγείας του δέρματος είχαν όσοι χρησιμοποιούσαν ελαιόλαδο και όχι ζωικά προϊόντα.

Όσοι είχαν υψηλές δόσεις ελαιολάδου στην διατροφή τους είχαν, σύμφωνα με τη μελέτη, λιγότερες ρυτίδες, λιγότερες δερματικές δυσχρωμίες και το δέρμα τους παρουσίαζε λιγότερη χαλάρωση και το γνωστό «κρέμασμα».

Τα μονοακόρεστα λιπαρά οξέα έχουν συνδεθεί στο παρελθόν με βελτίωση της υγείας της καρδιάς, την μείωση της χοληστερίνης και τον καλύτερο έλεγχο του σακχάρου. Τώρα οι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι αυτά τα λιπαρά οξέα και ιδιαίτερα το ελαιόλαδο βοηθούν το δέρμα του προσώπου να δείχνει πιο υγιές και σφριγηλό.

 

Πηγή: healthpress.gr

www.medicalnews.gr