Ο ΕΦΕΤ και ειδικότερα η Περιφερειακή Διεύθυνση Αττικής στα πλαίσια των ελέγχων της και σε συνδυασμό με ενημέρωση που έλαβε από το Γ.Χ.Κ., προέβη σε έλεγχο της επιχείρησης UNISON HELLAS M. ΚΟΤΣΙΦΑΚΟΥ ΜΟΝ. ΕΠΕ ΕΙΣΑΓΩΓΕΣ- ΕΞΑΓΩΓΕΣ-ΕΜΠΟΡΙΟ, στην περιοχή του Αγ. Ι. Ρέντη.

 

Κατά τον έλεγχο διαπιστώθηκε ότι η εν λόγω εταιρεία δεν είχε συμμορφωθεί με την υπόδειξη του Γ.Χ.Κ. ως προς την επισήμανση των παρακάτω προϊόντων:

1) YUMMY GUMMY MEYVELER (γλύκισμα ) διότι περιέχει χρωστικές Ε102, Ε104, Ε129, οι οποίες μπορεί να έχουν επιβλαβή συνέπεια στη δραστηριότητα και στην προσοχή στα παιδιά.

2) YUMMY GUMMY HOT DOG (Γλύκισμα) διότι περιέχει χρωστικές Ε102, Ε104, Ε110 και Ε129, οι οποίες μπορεί να έχουν επιβλαβή συνέπεια στη δραστηριότητα και προσοχή στα παιδιά.

3) YUMMY GUMMY ALLIGATOR (Γλύκισμα) διότι περιέχει χρωστικές Ε102, Ε104, Ε133 εκ των οποίων οι δύο πρώτες μπορεί να έχουν επιβλαβή συνέπεια στη δραστηριότητα και προσοχή στα παιδιά.

4) YUMMY GUMMY TARANTULA (Γλύκισμα) διότι περιέχει χρωστικές Ε124, Ε129, Ε133 εκ των οποίων οι δύο πρώτες μπορεί να έχουν επιβλαβή συνέπεια στη δραστηριότητα και προσοχή στα παιδιά.

Κατόπιν αυτού ο Ε.Φ.Ε.Τ. απαίτησε από την εν λόγω εταιρεία την άμεση ανάκληση / απόσυρση των παραπάνω προϊόντων και την ενημέρωση των καταναλωτών. Καλούνται οι καταναλωτές, που έχουν ήδη προμηθευτεί τα ανωτέρω προϊόντα να μην τα καταναλώσουν.

Ο Πρόεδρος του ΕΦΕΤ, κος Γιάννης Μίχας, σε δηλώσεις του τόνισε: «Η διάθεση ασφαλών προϊόντων προς τους καταναλωτές αποτελεί πρώτιστο μέλημα του ΕΦΕΤ. Η ευαισθησία όλων μας σε σχέση με τη διακίνηση προϊόντων που απευθύνονται κυρίως σε μικρά παιδιά είναι ακόμη μεγαλύτερη και η αντίδραση μας κινούμενη σε ακόμη πιο αυστηρά πλαίσια».

 

Πηγή: ΕΦΕΤ

 

Επιμέλεια θέματος: Συντακτική Ομάδα Υγείαonline

www.ygeiaonline.gr