Υλικά για 6-8 άτομα

1,2 κιλά μικρές στρογγυλές πατάτες

Λάδι για το τηγάνισμα των πατατών

1 νεροπότηρο γλυκό Μοσχάτο κρασί από τη Σάμο

1 κουτ του γλυκού κιτρινόριζα

Αλάτι, πιπέρι

Βήματα

Καθαρίζετε τις πατατούλες από το φλούδι τους και τις πλένετε καλά. Τις βάζετε σε ένα σουρωτήρι και τις αλατίζετε καλά ανακατεύοντας με το χέρι.

Τις τηγανίζετε σε άφθονο λάδι μέχρι να κάνουν μια απαλή κρούστα. Τις βγάζετε και τις ξαναβάζετε στο σουρωτήρι να βγάλουν τα πολλά λάδια.

Γεμίζετε 1 νεροπότηρο με γλυκό κρασί από τη Σάμο και παίρνετε τις σουρωμένες πατάτες και τις ξαναβάζετε μέσα σε μια μεγάλη κατσαρόλα.

Τις ζεσταίνετε, τις πασπαλίζετε με τη κιτρινόριζα και ανακατεύετε απαλά με ένα κουτάλι, ρίχνετε μέσα το γλυκό κρασί , δυναμώνετε τη φωτιά και βράζετε τις πατάτες μέχρι να εξατμιστεί σχεδόν όλο το κρασί.

Ρίχνετε λίγο πρόσθετο πιπέρι και τις σερβίρετε ζεστές-ζεστές σε μια πιατέλα να συνοδεύσουν το χοιρινό μπριζολίκι.

H συνταγή έχει δημοσιευτεί στο μηνιαίο περιοδικό OLIVE BBC.