Σύμφωνα με μια νέα μελέτη του Πανεπιστημίου του Όρεγκον, όταν στη διατροφή γαλακτοπαραγωγών αγελάδων προστίθεται σπόρος από λινάρι, οι αγελάδες παράγουν πιο θρεπτικό γάλα. Το γάλα από αυτές τις αγελάδες, περιέχει περισσότερα ωμέγα -3 λιπαρά οξέα και λιγότερο κορεσμένο λίπος.

Milk720

Διατροφή με υψηλή περιεκτικότητα σε κορεσμένο λίπος, μπορεί να αυξήσει την χοληστερόλη και να προκαλέσει καρδιακές νόσους ενώ διατροφή, πλούσια σε ωμέγα -3 και άλλα πολυακόρεστα λιπαρά οξέα, μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο καρδιακής νόσου.

Η μελέτη δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Journal of Dairy Science. Οι ερευνητές της μελέτης, προσπάθησαν να εντοπίσουν την άριστη ποσότητα σπόρου από λινάρι, η οποία θα μεγιστοποιούσε την ποσότητα των ωμέγα-3 στο γάλα και τα γαλακτοκομικά προϊόντα, χωρίς να επηρεάσει την παραγωγή τους και την ποιότητα.

Μετά από πολλές προσπάθειες, κατόρθωσαν να παρασκευάσουν πλήρες γάλα, με μείωση των κορεσμένων λιπαρών οξέων κατά 18%, αύξηση των πολυ-ακόρεστων λιπαρών οξέων κατά 82% και αύξηση των επιπέδων των ωμέγα -3 κατά 70%, έναντι των αγελάδων που η διατροφή τους δεν περιλάμβανε σπόρο από λινάρι.

Πηγή: Υγείαonline.gr

Επιμέλεια θέματος: Συντακτική Ομάδα Υγείαonline