Yλικά για 4 άτομα

1 φλιτζ τσαγιού νερό

1 φλιτζ τσαγιού ζωμό κότας

340 γραμ φιλέτο κοτόπουλο

1 μικρό καρότο

1 μικρή κόκκινη πιπεριά, κομμένη σε σπιρτόξυλα

½ μικρό κινέζικο λάχανο ψιλοκομμένο

2 πράσινα κρεμμυδάκια κομμένα

¾ του φλιτζανιού φύτρα σόγιας

½ φλιτζάνι φρέσκα φυλλαράκια κόλλιανδρο

100 γραμ βαλεριάνα

Για το dressing

¼ φλιτζανιού λάιμ

2 κουτ σούπας γλυκιά σάλτσα τσίλι

1 σκελίδα σκόρδο

1 κουτ σούπας γούστερ σος

1 κουτ γλυκού σησαμέλαιο

 

Για το dressing : Σε ένα σέικερ βάλτε όλα τα υλικά και ανακινείστε το καλά .

Σε μια κατσαρόλα βράζετε το νερό με το ζωμό κότας. Προσθέστε το κοτόπουλο για 10 λεπτά περίπου και μέχρι το κοτόπουλο να είναι μαλακό.

Στεγνώστε το και αφήστε το να κρυώσει για 5 λεπτά πριν το κόψετε κομματάκια.

Εν τω μεταξύ κόψτε το καρότο σε μικρά σπιρτόξυλα.

Τοποθετείστε κοτόπουλο και καρότα σε ένα μεγάλο μπολ μαζί με την κόκκινη πιπεριά, το ψιλοκομμένο κινέζικο λάχανο, τα κρεμμυδάκια, τη φύτρα σόγιας, τα φυλλαράκια κολίανδρου και το βαλεριάνα.

Περιχύνετε με το dressing.

 To σχόλιο δια…της Τροφής:

Το κοτόπουλο, το κινέζικο λάχανο, οι φύτρες σόγιας και τα υπόλοιπα λαχανικά συνιστούν ένα θρεπτικότατο γεύμα, χαμηλό σε λιπαρά και θερμίδες. Εδώ βρίσκουμε γενναιόδωρες ποσότητες φολικού όξέος και μαγνησίου, βιταμίνη C, άφθονη προβιταμίνη Α και φλαβονοειδή, όπως επίσης και πληθώρα άλλων βιταμινών, κυρίως του συμπλέγματος Β.

ΘΡΕΠΤΙΚΑ ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

Ανά μερίδα

(1½ φλ)

Ενέργεια/Θερμίδες (Kcal): 237

Πρωτεΐνες (g): 29,2

Υδατάνθρακες (g): 17,7

Λίπη (g): 7

Φυτικές Ίνες (g): 5,4

Θειαμίνη (mg): 0,23

Νιασίνη (mg): 8,9

Ριβοφλαβίνη (mg): 0,3

Πυριδοξίνη (mg): 0,86

Φολικό οξύ (μg): 130

Μαγνήσιο (mg): 92,6

Βιτ. C (mg): 37,9

Βιτ. A (RE): 598

Φώσφορος (mg): 314,4

Ασβέστιο(mg): 243,7

Ψευδάργυρος (mg): 1,75

Κάλιο(mg): 957