Οι χώρες με υψηλή κατανάλωση μαύρου τσαγιού έχουν χαμηλότερα ποσοστά εμφάνισης διαβήτη τύπου 2, σε σύγκριση με άλλα έθνη.Το συμπέρασμα αυτό βασίζεται σε μαθηματική ανάλυση στοιχείων από 50 χώρες και δημοσιεύθηκε online στο site της British Medical Journal. Προηγούμενες μελέτες έχουν συνδέσει την κατανάλωση μαύρου τσαγιού με πολλά οφέλη για την υγεία.

Το μαύρο τσάι αντιπροσωπεύει το 90% του τσαγιού που πωλείται στη δύση, δήλωσαν οι ερευνητές. Ο Κινέζικος πληθυσμός καταναλώνει 30 φορές περισσότερο πράσινο τσάι ανά κάτοικο σε σχέση με το μαύρο τσάι. Η Ιρλανδία είναι ο μεγαλύτερος καταναλωτής τσαγιού στον κόσμο, με κατανάλωση σε 2kg ετησίως για κάθε άτομο. Δεύτερο έρχεται το Ηνωμένο Βασίλειο ενώ ακολουθεί η Τουρκία. Τα χαμηλότερα ποσοστά κατανάλωσης μαύρου τσαγιού ήταν στο Μεξικό, στο Μαρόκο, στην Κίνα, στη Βραζιλία και στη Νότια Κορέα.

Η παγκόσμια επικράτηση του διαβήτη τύπου 2 έχει εξαπλασιαστεί κατά τη διάρκεια των τελευταίων 25 χρόνων. Μέχρι το 2030, θα υπάρχουν περίπου 438 εκατομμύρια άνθρωποι με τη νόσο, σε σύγκριση με τα 285 εκατομμύρια που καταμετρήθηκαν το 2010, σύμφωνα με τη Διεθνή Ομοσπονδία για το Διαβήτη.

 

www.ygeia.com.gr