Υλικά

250 γραμ βρασμένες πένες

10 λιαστές ντομάτες κομμένες στην μέση

10 φέτες σαλάμι Θάσου

10 φυλλαράκια φρέσκο βασιλικό

2 φύλλα μαρουλιού ψιλοκομμένα

για τη sauce

5 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο

1 κουταλιά σούπας λεμόνι

1 κουταλιά σούπας ξίδι

1 κουταλάκι κάπαρη

αλάτι, πιπέρι

Βήματα

Ετοιμάζετε την σος κτυπώντας όλα τα υλικά μαζί στο μπλέντερ υποχρεωτικά για να διαλυθεί η κάπαρη.

Βάλτε σ’ ένα μπολ της σαλάτας κατ’ αρχήν τις πένες και τις λιαστές ντομάτες μαζί με το ψιλοκομμένο μαρούλι. Περιχύστε τα με τα 2/3 της σάλτσας. Ανακατεύετε, αφήστε τα να μαριναριστούν για 10 λεπτά.

Αδειάστε τα σε μια οβάλ πιατέλα. Γύρω-γύρω από τις πένες βάλτε τις φέτες του σαλαμιού κομμένες στην μέση. Ανάμεσα από τις πένες βάλτε τα φυλλαράκια βασιλικού και περιχύνετε σταγόνα-σταγόνα την σαλάτα με την υπόλοιπη σάλτσα.

Tips: Στις πένες πάνε πολύ ωραία και οι χρωματιστές πιπεριές. Αντί για σαλάμι αν σας πέφτει βαρύ βάλτε φετούλες από προσιούτο και επιπροσθέτως αν σας αρέσει τρίψτε από πάνω λίγη γραβιέρα.

ΘΡΕΠΤΙΚΑ ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

Ανά μερίδα

Ενέργεια/Θερμίδες (Kcal): 300

Πρωτεΐνες (g): 6,6

Υδατάνθρακες (g): 21,9

Λίπη (g): 20,7 εκ των οποίων μονοακόρεστα

λιπαρά οξέα 14,1g

Φυτικές Ίνες (g): 1,9

Φολικό οξύ (μg): 104,9

Βιτ. A (μg): 157,9

Κάλιο(mg): 262,7

Το σχόλιο δια…της Τροφής

Το πιάτο αυτό είναι πλούσιο σε φολικό οξύ και βιταμίνη Α. Από διατροφική άποψη μπορεί να συνδυαστεί με πρωτεΐνη στο κυρίως πιάτο ή να αποτελέσει ελαφρύ δείπνο.

Tip: Για όσους προσέχουν το διαιτολόγιό τους το σαλάμι μπορεί να αντικατασταθεί με γαλοπούλα κατά προτίμηση βραστή.