350 γραμ αλεύρι

120 γραμ λάδι

75 γραμ ζάχαρη

50 γραμ χυμό πορτοκαλιού

3 γραμ κανέλα σε σκόνη

3 γραμ γαρίφαλο τριμμένο

5 γραμ μπέικιν πάουντερ

2 γραμ αμμωνία

120 γραμ καρυδόψιχα

100 γραμ μέλι

Για το πασπάλισμα

120 γραμ καρυδόψιχα

100 γραμ μέλι

Για το σιρόπι

300 γραμ ζάχαρη

150 γραμ νερό

60 γραμ γλυκόζη

1 γραμ βανίλια

50 γραμ μέλι

 Βήματα

Ετοιμάζετε το σιρόπι Σε μια κατσαρόλα βράζετε τη ζάχαρη με το νερό και τη γλυκόζη για 4-5 λεπτά. Τέλος προσθέτετε το μέλι και όταν κρυώσει τη βανίλια.

Σε ένα μπολ βάζετε όλα τα υλικά της ζύμης και τα ανακατεύετε καλά μέχρι να ομοιογενοποιηθούν καλά όλα τα υλικά και να γίνει η ζύμη μαλακή. Πλάθετε μικρά οβάλ μακρόστενα μπαλάκια.

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 170ο και τοποθετείτε τα μελομακάρονα σε ταψί. Τα ψήνετε για 12-15 λεπτά περίπου.

Όταν βγάλετε τα μελομακάρονα από το φούρνο τα βουτάτε στο κρύο σιρόπι για 1-2 λεπτά. Τα βγάζετε με τρυπητή κουτάλα και τα τοποθετείτε σε πιατέλα.

Περιχύνετε το μέλι και πασπαλίζετε με την καρυδόψιχα.