Η Ελληνική Εταιρεία Χειρουργικής Ορθοπαιδικής και Τραυματολογίας (ΕΕΧΟΤ) διοργανώνει από τις 12 έως τις 16 Οκτωβρίου 2011 το ετήσιο Πανελλήνιο Ορθοπαιδικό Συνέδριο, μία συνάντηση κορυφής της ορθοπαιδικής και επιστημονικής κοινότητας.

Προσκεκλημένοι ξένοι και Έλληνες ομιλητές θα αναλύσουν θέματα της επιστήμης της ορθοπαιδικής και τραυματολογίας και θα σχολιάσουν σχετικές απόψεις από όλο το επιστημονικό φάσμα του κλάδου. Παράλληλα θα παρουσιαστούν νέες τεχνικές ενώ θα υπάρξει και δυνατότητα πρακτικής άσκησης, ώστε να εμπεδωθεί η νέα γνώση.

Τα έσοδα του συνεδρίου θα διατεθούν:

• στην απονομή υποτροφιών σε νέους επιστήμονες που θα μεταβούν σε χώρες του εξωτερικού για μετεκπαίδευση και

• στην οικονομική υποστήριξη ερευνητικών πρωτοκόλλων, εκ των οποίων θα προκύψουν επιστημονικά άρθρα που στη συνέχεια θα δημοσιευθούν σε διεθνή έγκυρα περιοδικά, προβάλλοντας έτσι την Ελλάδα στο διεθνή επιστημονικό χώρο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ΕΕΧΟΤ αναπτύσσει πλούσιο εκπαιδευτικό πρόγραμμα το οποίο καλύπτεται από τα λοιπά έσοδα του συνεδρίου και συνίσταται σε διενέργεια μαθημάτων, καθώς και πρακτικών ασκήσεων, με εξοπλισμό που παρέχει δυνατότητα ζωντανής μετάδοσης των εκδηλώσεων μέσω του διαδικτύου, σε κάθε γωνιά της χώρας.

Αναλυτικό πρόγραμμα του συνεδρίου μπορείτε να βρείτε στο www.eexot2011.gr

Σχετικά με την Ελληνική Εταιρεία Χειρουργικής Ορθοπαιδικής και Τραυματολογίας (ΕΕΧΟΤ)

Η Ελληνική Εταιρεία Χειρουργικής Ορθοπαιδικής και Τραυματολογίας (ΕΕΧΟΤ), είναι ένα μη κερδοσκοπικό επιστημονικό σωματείο με ιστορία 65 περίπου ετών συνεχούς ανοδικής πορείας και προσφοράς στα μέλη της, ο αριθμός των οποίων πλησιάζει τα 2000.

Η προσφορά της στην Ορθοπαιδική επιστήμη και την εκπαίδευση των μελών της, στα οποία συγκαταλέγονται νεαροί εκπαιδευόμενοι καθώς και καταξιωμένοι, διεθνούς προβολής συνάδελφοι, οδήγησε στην βράβευσή της το έτος 2004 από την Ακαδημία Αθηνών, γεγονός που αποτελεί μια επισφράγιση των καρπών των δραστηριοτήτων της.

Η ΕΕΧΟΤ έχει επιδείξει εκτενή δραστηριότητα στη συγγραφή βιβλίων και στην δημιουργία κατευθυντηρίων γραμμών (guide lines), ιδιαίτερα χρήσιμες στην καθημερινή πρακτική του κάθε ορθοπαιδικού χειρουργού. Τα πονήματα αυτά διανέμονται δωρεάν στα μέλη της.

Οι προσπάθειες της Εταιρείας έχουν πάντα ως στόχο τη βελτίωση των συνθηκών και του επιπέδου εκπαίδευσης των ειδικευομένων ιατρών, καθώς και την ανάπτυξη της συνεχιζόμενης μετεκπαίδευσης που αφορά τους ειδικούς και έμπειρους επιστήμονες. Παράλληλος στόχος της είναι η αναβάθμιση παροχής υπηρεσιών υγείας προςμας τους συμπολίτες της.

Για περισσότερες πληροφορίες:

Γραμματεία ΕΕΧΟΤ – Φλέμιγκ 20, Μαρουσι, 15123, τηλ. 210 6854 156, www.eexot.gr

 

Επιμέλεια θέματος: Συντακτική Ομάδα Υγείαonline

www.ygeiaonline.gr