Υλικά για 4 άτομα

 ¼ φλιτζανιού ξύδι μπαλσάμικο

3 σκελίδες σκόρδο

4 μέτριες ντομάτες κομμένες στα 8

400 γραμ παπαρδέλες

100 γραμ φρέσκο σπανάκι

2 κουτ σούπας ελαιόλαδο

200 γραμ κατίκι Δομοκού

Βήματα

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200ο. Αναμιγνύετε το ξύδι και το σκόρδο σε ένα μπολ.

 Σε ένα ταψί τοποθετείτε τις ντομάτες και από πάνω ρίχνετε το μείγμα του ξυδιού. Τις βάζετε στο φούρνο ξεσκέπαστες για 25 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν οι ντομάτες και να μαλακώσουν.

 Βράζετε τις παπαρδέλες μέχρι να γίνουν al dente . Σουρώνετε

 Αναμιγνύετε τις παπαρδέλες με τις ντομάτες, το σπανάκι και το λάδι. Από πάνω θρυμματίζετε το κατίκι Δομοκού.

ΘΡΕΠΤΙΚΑ ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

Ανά μερίδα (1½ φλ)

Ενέργεια/Θερμίδες (Kcal): 394

Πρωτεΐνες (g): 15,1

Υδατάνθρακες (g): 58,6

Λίπη (g): 10,8

Φυτικές Ίνες (g): 5,7

Θειαμίνη (mg):0,5

Νιασίνη (mg): 3,6

Ριβοφλαβίνη (mg): 0,5

Βιτ. D (mg): 0,3

Φολικό οξύ (μg): 80

Μαγνήσιο (mg): 65

Φώσφορος (mg): 200,6

Ασβέστιο (mg): 79,4

Το σχόλιο δια… της Τροφής

Ιδανικό γεύμα για αθλητές αλλά και όσους προσέχουν τη διατροφή τους, πλούσιο σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β, φολικό οξύ, μαγνήσιο και φυτικές ίνες. Οι έρευνες δείχνουν πως η ψημένη τομάτα απελευθερώνει ένα ευεργετικό αντιοξειδωτικό δραστικότερα από ότι η ωμή τομάτα -το “λυκοπένιο”-, αυξάνοντας έτσι τη θρεπτική αξία του πιάτου αυτού.