Υλικά για 4 άτομα

½ κιλό σπαγγέτι

2 φλιτζ φύλλα πλατύφυλλου βασιλικού

1 φλιτζ τσαγιού ελαιόλαδο

¼ φλιτζανιού κουκουνάρι

2 σκελίδες σκόρδο

1 φλιτζ τσαγιού παρμεζάνα τριμμένη

αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Βήματα

Βράζουμε τα ζυμαρικά σε μπόλικο αλατισμένο νερό. Τα στραγγίζουμε και τα ανακατεύουμε με 2 κουταλιές ελαιόλαδο.

Στο μεταξύ χτυπάμε στο μπλέντερ τον βασιλικό με τα κουκουνάρια, το σκόρδο, την παρμεζάνα και το ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι. Εάν το μείγμα είναι αρκετά σφιχτό το αραιώνουμε με 2-3 κουταλιές από το νερό που έβρασαν τα ζυμαρικά. Πρέπει να έχουμε μια λεία κρέμα.

Σερβίρουμε τα μακαρόνια χωρίς καθυστέρηση αφού τα ανακατέψουμε με τη σάλτσα βασιλικού (πέστο). Πασπαλίζουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.