Αύξηση της εμφάνισης του σακχαρώδους διαβήτη τύπου 2, προβλέπουν οι επιστήμονες για τα επόμενα χρόνια. Σύμφωνα με τους ειδικούς Επιστήμονες, ήδη το 8% του Ελληνικού πληθυσμού, πάσχει από διαβήτη.

 

 

Αισιόδοξο είναι το γεγονός ότι, νέοι τύποι φαρμάκων διατίθενται πλέον στην αγορά, αν και οι ειδικοί τονίζουν ότι, η καλύτερη θεραπεία είναι η πρόληψη. Όπως τόνισε ο πρόεδρος της Διαβητολογικης Εταιρείας Βορείου Ελλάδος, Τριαντάφυλλος Διδαγγελος, “περίπου 800.000 Έλληνες υποφέρουν από σακχαρώδη διαβήτη τύπου 2, ενώ αναμένεται να έχουμε και τη μεγαλύτερη αύξηση τα επόμενα χρόνια “.

Σύμφωνα με τον ίδιο, “ο σακχαρώδης διαβήτης είναι η πρώτη αιτία τύφλωσης παγκοσμίως, πρώτη αιτία ακρωτηριασμών κάτω άκρων, πρώτη αιτία χρόνιας νεφρικής ανεπάρκειας, και στις μονάδες τεχνητού νεφρού, οι περισσότεροι σχεδόν είναι διαβητικοί “.

Ο Καθηγητής παθολογίας διαβητολογιας, Δημήτρης Καραμήτσος, τόνισε την ανάγκη, οι ασθενείς με διαβήτη να τηρούν ένα υγιεινό διαιτολόγιο.

“Πάρα πολλοί ασθενείς με διαβήτη δεν έχουν καταλάβει καλά πόση σημασία έχει η τήρηση ενός υγιεινού διαιτολογίου γιατί το διαιτολόγιο του διαβητικού δεν έχει πολλές διαφορές από ένα γενικώς υγιεινό διαιτολόγιο. Θέλει πάρα πολύ αυτοπειθαρχία για να κρατήσει κανείς μια καλή τακτική”.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Επιμέλεια θέματος: Συντακτική Ομάδα Υγείαonline

www.ygeiaonline.gr