Ο Ε.Φ.Ε.Τ., και συγκεκριμένα η Περιφερειακή Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας του ΕΦΕΤ, στο πλαίσιο του προγράμματος για τον Επίσημο Έλεγχο στα Υλικά σε Επαφή με Τρόφιμα για το έτος 2011 και ύστερα από εργαστηριακούς ελέγχους που διενεργήθηκαν από το Γενικό Χημείο του Κράτους, διαπίστωσε την διακίνηση προϊόντος, μπιμπερό από πολυκαρβονικό πλαστικό, που περιέχει την ουσία Δισφαινόλη Α (BPA).

Συγκεκριμένα, πρόκειται για βρεφικό μπιμπερό ανοιχτού λαιμού 125 ml της εταιρίας «FISHER PRICE», που φέρει τις ενδείξεις «ART REF: 3437 V 002», το οποίο εισάγεται και διακινείται στην Ελλάδα από την εταιρία «MATTEL». Το προϊόν κατασκευάζεται στην Ταϊλάνδη.

Ο Ε.Φ.Ε.Τ. απαίτησε την άμεση ανάκληση/ απόσυρση του συνόλου του ανωτέρω προϊόντος από την επιχείρηση και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι.

Ο Πρόεδρος του ΕΦΕΤ κος Γιάννης Μίχας, δήλωσε σχετικά : «Το προσωπικό του ΕΦΕΤ ενημερώνεται συνεχώς για τα νέα επιστημονικά δεδομένα που αφορούν στην ασφάλεια και στην προστασία των καταναλωτών και βρίσκεται σε εγρήγορση, επεμβαίνοντας άμεσα σε κάθε σημείο της χώρας όποτε είναι απαραίτητο».

Ο Ε.Φ.Ε.Τ. καλεί τους καταναλωτές, που έχουν στην κατοχή τους το ανωτέρω προϊόν, η απεικόνιση του οποίου φαίνεται κάτωθι, να μην το χρησιμοποιήσουν.

 Πηγή:

http://portal.efet.gr/portal/page/portal/efetnew/news/view_new?par_newID=501