Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (Π.Ο.Υ.), μέχρι το τέλος αυτής της δεκαετίας, οι ψυχικές διαταραχές, όπως κατάθλιψη, θα είναι μία από τις πιο κοινές ασθένειες παγκοσμίως.

 

 

Τα τελευταία χρόνια αυξήθηκε σημαντικά ο αριθμός των ατόμων που χρειάζονται απεγνωσμένα ψυχολογική βοήθεια. Ο ΠΟΥ σημειώνει πως από προβλήματα ψυχικών διαταραχών πάσχουν περίπου τα 4/5 της γης. Οι ειδικοί ψυχικής υγείας εκτιμούν ότι πολλοί θάνατοι θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί από τα προγράμματα για την προώθηση της υγιεινής διαβίωσης. Συγκεκριμένα η σωματική δραστηριότητα μειώνει σημαντικά τον κίνδυνο της κατάθλιψης, κυρίως στους ηλικιωμένους.

Νέα μελέτη Σουηδών επιστημόνων, η οποία διήρκεσε 2,5 χρόνια, με τη συμμετοχή 17.500 ατόμων από 11 ευρωπαϊκές χώρες, επικεντρώθηκε στην παρουσία κινήτρων που θα μπορούσαν να μειώσουν τον κίνδυνο κατάθλιψης.

Σύμφωνα με τους εμπειρογνώμονες οι άνθρωποι αρχίζουν να αισθάνονται πιο σίγουροι όταν αθλούνται τουλάχιστον 2 φορές την εβδομάδα με περπάτημα στο πάρκο ή άλλο χώρο αναψυχής.

Πηγή: Reuters

 

Μετάφραση / Επιμέλεια: Συντακτική Ομάδα Υγείαonline

 

www.ygeiaonline.gr