Ο ΕΟΦ ανακοινώνει ότι τα προϊόντα που προωθούνται για την απώλεια βάρους ή για την ενίσχυση της ανδρικής σεξουαλικής δραστηριότητας, διακινούνται χωρίς έγκριση των αρμόδιων φορέων και περιέχουν τις φαρμακολογικά δραστικές ουσίες Sibutramine και Sildenafil αντίστοιχα, χωρίς σχετική αναφορά στην επισήμανσή τους, όπως προκύπτει από ενημέρωση των αρχών των ΗΠΑ (FDA).

 

Τα σκευάσματα αυτά είναι:

• Mince Belle

• Everlax

• Ever Slim Shake Mix Dietary Supplement Strawberry & Chocolate

• Perfect Men Dietary Supplement

• Herbal Drink Acai-Man Mangosteen Dietary Supplement

Η δραστική ουσία Sildenafil περιέχεται σε συνταγογραφούμενα φάρμακα που προορίζονται για την αντιμετώπιση της στυτικής δυσλειτουργίας. Μπορεί δε να προκαλέσει σοβαρές ανεπιθύμητες ενέργειες εάν ληφθεί ανεξέλεγκτα, χωρίς να έχει συνταγογραφηθεί από ιατρό.

Η Sibutramine αποσύρθηκε πρόσφατα από τις ευρωπαϊκές χώρες λόγω αρνητικού προφίλ ασφάλειας. Εφιστάται η προσοχή των καταναλωτών, ώστε σε περίπτωση που έρθουν στην κατοχή τους προϊόντα με τα ανωτέρω χαρακτηριστικά, να μην τα χρησιμοποιήσουν και να ενημερώσουν άμεσα τον ΕΟΦ.

Επισημαίνεται και πάλι ότι η αγορά προϊόντων αρμοδιότητας ΕΟΦ από μη εγκεκριμένες πηγές, όπως είναι το διαδίκτυο, μπορεί να θέσει σε κίνδυνο την υγεία του καταναλωτή.

 

Πηγή: ΕΟΦ

 

Επιμέλεια θέματος: Συντακτική Ομάδα Υγείαonline

 

www.ygeiaonline.gr