Υλικά για 4 άτομα

4 φέτες φρέσκου σολομού

1 πακέτο μανιτάρια πλερώτους

½ κιλό καρότα καλά καθαρισμένα

3 κουτ σούπας φρέσκο γάλα

1 φλιτζ τσαγιού ελαιόλαδο

1 κουτ κοφτό γλυκού κύμινο

Χυμό από 1 λεμόνι

Λίγη ρίγανη για τα ψητά μανιτάρια

Αλάτι, πιπέρι

 

Ετοιμάζετε τον πουρέ καρότου. Ψιλοκόβετε τα καρότα σας, τα βάζετε σε ένα τηγάνι μαζί με 2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο και 2 κουτ σούπας νερό. Τα σιγοψήνετε σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας συνέχεια και μέχρι να εξατμιστεί το λίγο νεράκι και να αρχίσουν να ψήνονται στο λάδι.

Τα αλατοπιπερώνετε, τα πασπαλίζετε με το κύμινο εάν σας αρέσει και τα ψήνετε για ακόμα 2-3 λεπτά.

Παίρνετε τα ψιλοκομμένα καρότα και τα ρίχνετε στο μπλέντερ μαζί με τις 3 κουταλιές γάλα. Τα κτυπάτε μέχρι να γίνει ένας λείος πουρές τον οποίο διατηρείτε ζεστό στην κουζίνα σας.

Καθαρίζετε τα μανιτάρια και τους αφαιρείτε το σκληρό κοτσανάκι. Τα κόβετε σε χοντρά κομμάτια, τα βάζετε σε ένα μικρό ταψάκι, τα περιχύνετε με 2 κουταλιές ελαιόλαδο, το μισό χυμό λεμονιού, αλάτι, πιπέρι και τη ρίγανη.

Τα ανακατεύετε με το χέρι σας να αρωματιστούν καλά και τα ψήνετε στο φούρνο για περίπου 10 λεπτά στους 180ο .

Ετοιμάζετε τα φιλέτα του ψαριού αλατοπιπερώνοντάς τα χωρίς να προσθέσετε τίποτα άλλο μια και ο σολομός είναι ιδιαίτερα λιπαρός. Τα βάζετε σε ένα ταψάκι και τα ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο για περίπου 10-15 λεπτά.

Την ώρα που τα βγάζετε από το φούρνο τα περιχύνετε με χυμό λεμονιού. Σερβίρετε στα πιάτα από μια φέτα σολομού, πουρέ καρότου και ψητά μανιτάρια.

Και νόστιμο και υγιεινό.