Όταν κανείς είναι παχύσαρκος αυξάνονται σοβαρά οι πιθανότητες να υποφέρει από ημικρανίες. Σύμφωνα με νέα έρευνα, ένας στους επτά ενήλικες στη Μ. Βρετανία υποφέρουν από πονοκεφάλους, κάτι που κοστίζει στην βρετανική οικονομία περίπου 2 δισεκατομμύρια λίρες το χρόνο.

 

Οι επιστήμονες τώρα πιστεύουν ότι υπάρχει κάποια σύνδεση ανάμεσα στις ημικρανίες και το βάρος.

Ανακάλυψαν ότι οι παχύσαρκοι είχαν κατά 81% περισσότερες πιθανότητες να υποφέρουν από επεισοδιακές ημικρανίες, συγκριτικά με όσους είχαν φυσιολογικό βάρος.

Οι επεισοδιακές ημικρανίες επηρεάζουν την πλειοψηφία των ατόμων που υποφέρουν από κεφαλαλγίες, με τα συμπτώματα να εμφανίζονται για περίπου 15 μέρες το μήνα.

Αντίθετα, όσοι πάσχουν από χρόνιες ημικρανίες, υποφέρουν πάνω από τις μισές μέρες του μήνα.

Σύμφωνα με την έρευνα που διεξήγαγαν επιστήμονες από το Τμήμα Ιατρικής του πανεπιστημίου Johns Hopkins στη Βαλτιμόρη των ΗΠΑ, η απώλεια βάρους και η γυμναστική μπορούν να βοηθήσουν όσους υποφέρουν από ημικρανίες.

Μάλιστα, υποστηρίζουν ότι η σχέση ανάμεσα στους πονοκεφάλους και την παχυσαρκία είναι πιο ισχυρή για όσους είναι κάτω των 50 ετών.

Στη συγκεκριμένη μελέτη πήραν μέρος 3.862 άνθρωποι με μέσο όρο ηλικίας τα 47 έτη.

Οι 1.044 από τους συμμετέχοντες ήταν παχύσαρκοι και οι 188 από αυτούς εμφάνιζαν επεισοδιακές ημικρανίες, δηλαδή 14 ή λιγότερους πονοκεφάλους το μήνα.

 

www.medicalnews.gr