Οι γυναίκες που βιώνουν επαγγελματική εξουθένωση είναι πιθανότερο να αναζητήσουν παρηγοριά στο φαγητό σε περιόδους στρες, σύμφωνα με φινλανδική μελέτη.

 

 

Η μελέτη, τα αποτελέσματα της οποίας δημοσιεύτηκαν στην Αμερικανική Επιθεώρηση Κλινικής Διατροφής, διαπιστώνει ότι οι γυναίκες εκείνες που ανέφεραν ότι νιώθουν επαγγελματικά εξουθενωμένες είναι πιθανότερο να καταφεύγουν στο πολύ φαγητό όταν έχουν άγχος ή είναι πεσμένες ψυχολογικά αντί απλώς να ικανοποιούν την πείνα τους.

Επιπλέον, ήταν πιο επιρρεπείς στο να τρώνε “ανεξέλεγκτα” η αίσθηση ότι πεινάς διαρκώς ή δεν μπορείς να σταματήσεις να τρως αν δεν εξαντληθεί το φαγητό.

Η έρευνα βασίστηκε στις απαντήσεις 230 γυναικών, ηλικίας από 30 ως 55 ετών, οι οποίες συμμετείχαν σε κλινική δοκιμή που εξέταζε τον τρόπο ζωής. ‘Ολες εργάζονταν και στην αρχή του πειράματος συμπλήρωσαν ερωτηματολόγια για την κόπωση στη δουλειά τους και για τις διατροφικές τους συνήθειες.

Συνολικά, το 22% των γυναικών ανέφεραν κάποιο βαθμό κούρασης από την εργασία. Οι γυναίκες που δεν ήταν εξουθενωμένες από τη δουλειά τους κατά την έναρξη της έρευνας είχαν την τάση να μειώνουν την ανεξέλεγκτη κατανάλωση φαγητού σε διάρκεια ενός χρόνου. Αλλά, κατά μέσο όρο, όσες ένιωθαν εξουθενωμένες επαγγελματικά δεν πέτυχαν το ίδιο αποτέλεσμα.

 

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

 

Επιμέλεια θέματος: Συντακτική Ομάδα Υγείαonline

 

www.ygeiaonline.gr