Υλικά

1-2 κιλό ζάχαρη

1 νερόποτηρο νισεστές φτιαγμένος από στάρι

1 νεροπότηρο νισεστές του εμπορίου

4-5 νερατζόφυλλα

1 πρέζα κανέλα

3 κ.σ. τριμμένο καρύδι

3 κουταλιές του γλυκού κοπανισμένη μαστίχα με ζάχαρη

Βήματα

Σ ένα μπόλ βάζετε τον νισεστέ και του εμπορίου και τον σπιτικό.

Προσθέτετε 7 ποτήρια νερό, τη ζάχαρη και αρχίζει το ανακάτεμα

Σε μία κατσαρόλα τοποθετείτε ένα σουρωτήρι και το καλύπτετε μ’ ένα τούλι. Περνάτε σιγά -σιγά το μείγμα από το τούλι.

Προσθέτετε στη κατσαρόλα άλλο ένα ποτήρι νερό και ανακατεύετε.

Προσθέτετε τα λεμονόφυλλα για το άρωμα και βάζετε τη κατσαρόλα στη φωτιά. Αρχίζετε το ανακάτεμα για τουλάχιστον τρία τέταρτα μέχρι να αρχίσει να χρυσίζει ελαφρά

Βγάζετε τη κατσαρόλα από τη φωτιά. Ρίχνετε μέσα τη κοπανισμένη μαστίχα Χίου και ανακατεύετε καλά.

Απομακρύνετε τα λεμονόφυλλα.  Σερβίρετε σε μία πιατέλα. Στολίζετε με κανέλα και καρύδια.

Τη συνταγή μας την έφτιαξε η Κα Ελένη από το Πυλί της Κώ στο επεισόδιο “Μπουκιά & συχώριο”