Υλικά για 6 άτομα

6 μέτριες μελιτζάνες φλάσκες

6 κομματάκια κρέας ψαχνό, 120 γραμ το καθένα, κατάλληλο για κατσαρόλα

2 σκελίδες σκόρδο

3 κρεμμύδια τριμμένα

3 ποτήρια φρέσκια ντομάτα λιωμένη

2 κουταλιές ζάχαρη

2 κουταλιές ξίδι

1 νεροπότηρο λευκό κρασί

αλάτι, πιπέρι

λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό

1 κρασοπότηρο ελαιόλαδο

σπορέλαιο για τηγάνισμα

 Βήματα

Αφαιρείτε το κοτσάνι από τις μελιτζάνες, κόβετε λωρίδες από τη φλούδα και τις αφήνετε σε άφθονο αλατισμένο νερό για 1 ώρα.

Σε ένα τηγάνι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε τα μισά κρεμμύδια. Ρίχνετε μέσα το κρέας και το ροδίζετε. Αλατοπιπερώνετε και σβήνετε με το κρασί. Χαμηλώνετε τη φωτιά και μαγειρεύετε 1/2 ώρα περίπου. Αποσύρετε και αφήνετε να κρυώσει.

Στραγγίζετε τις μελιτζάνες και κόβετε τη μία άκρη τους. Αφού σκάψετε λίγο τη σάρκα της καθεμιάς, βάζετε μέσα από ένα κομμάτι μισοψημένο κρέας.

Τις δένετε με κλωστή και κλείνετε το άνοιγμα με μία οδοντογλυφίδα. Τις τηγανίζετε λίγο στο σπορέλαιο.

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα σοτάρετε το υπόλοιπο κρεμμύδι και βάζετε μέσα τις μελιτζάνες όρθιες. Προσθέτετε το σκόρδο ψιλοκομμένο και το μαϊντανό και αδειάζετε τον ντοματοχυμό.

Μόλις πάρουν βράση, ρίχνετε αλάτι, πιπέρι, τη ζάχαρη και το ξύδι και χαμηλώνετε τη φωτιά.

Ψήνετε χωρίς να ανακατεύετε για θα διαλυθούν οι μελιτζάνες.

Σερβίρετε σε κάθε πιάτο μία ολόκληρη μελιτζάνα, αφού αφαιρέσετε την κλωστή. Περιχύνετε με τη σάλτσα.