Υλικά για 6 άτομα

Υλικά για 6 άτομα

2 ψαρονέφρια περίπου 400 γραμμάρια το ένα

½ κιλό μανιτάρια

2 φύλλα έτοιμης σφολιάτας

1 κρεμμύδι τριμμένο στον τρίφτη

1 κρασοπότηρο λευκό κρασί

3 κουτ σούπας ελαιόλαδο

1 κουτ γλυκού ρόζ πιπέρι

1 κουτ γλυκού πράσινο πιπέρι

Αλάτι

Για το ψαρονέφρι

2 κουτ σούπας φυτικό βούτυρο

2 κουτ σούπας ελαιόλαδο

1 ποτηράκι κόκκινο κρασί

Αλάτι, πιπέρι

  • Ετοιμάζετε κατ’ αρχήν τα μανιτάρια. Τα σκουπίζετε με μια βρεγμένη πετσέτα και στη συνέχεια τα ψιλοκόβετε.
  • Σε ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και ρίχνετε ταυτόχρονα το τριμμένο κρεμμύδι και τα ψιλοκομμένα μανιτάρια. Ρίχνετε το ροζ και το πράσινο πιπέρι και αλατίζετε ελαφρά. Αφήνετε να εξατμιστούν τα υγρά του τηγανιού και προσθέτετε το λευκό κρασί. Μαγειρεύετε σε δυνατή φωτιά μέχρι να στεγνώσει εντελώς το τηγάνι και να μείνει το λαδάκι και τα μανιτάρια. Αφήνετε τα μανιτάρια να κρυώσουν.
  • Ετοιμάζετε το ψαρονέφρι. Σε ένα μεγάλο καθαρό τηγάνι ζεσταίνετε το βούτυρο και το ελαιόλαδο, ρίχνετε μέσα τα ψαρονέφρια και τα σοτάρετε σε δυνατή φωτιά για περίπου 7-8 λεπτά και μέχρι να κάνουν μια κρούστα ολόγυρα. Αλατοπιπερώνετε. Σβήνετε με το κόκκινο κρασί, φέρνετε 2-3 βόλτες τα ψαρονέφρια, βάζετε το καπάκι στο τηγάνι και μαγειρεύετε σε σιγανή φωτιά για τουλάχιστον άλλα 10 λεπτά. Βγάζετε τα ψαρονέφρια και τα ακουμπάτε σε πιατέλα.
  • Παίρνετε τα δύο φύλλα της σφολιάτας, τα απλώνετε σε λεία επιφάνεια και μοιράζετε επάνω τους τα κρύα μανιτάρια με τέτοιο τρόπο που να καλύψουν όλη την επιφάνεια εκτός από τις άκρες και σε πλάτος περίπου 2 εκατ.
  • Ακουμπάτε επάνω στην άκρη κάθε σφολιάτας ένα ψαρονέφρι και τυλίγετε κάνοντας ένα ρολάκι. Ενώνετε τις άκρες με λίγο νεράκι. Εάν περισσεύει δεξιά και αριστερά πολύ σφολιάτα κόφτε τη και βάλτε την στην άκρη.
  • Τοποθετήστε τα ρολάκια σε λαδωμένο ταψί και ψήστε τα στους 170ο και μέχρι να ροδίσουν απ’ όλες τις πλευρές. Αφήστε τα να χλιαρέψουν, κόφτε τα φετούλες με ένα κοφτερό μαχαίρι και σερβίρετέ τα σε πιατέλα.