Βήματα

Πλένετε και καθαρίζετε καλά τα καρότα. Κόβετε τις άκρες. Κατόπιν τα κόβετε σε ροδέλες.

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνετε το φρέσκο βούτυρο και το ελαιόλαδο. Μόλις ζεσταθούν καλά ρίχνετε μέσα τα καρότα, τα πασπαλίζετε με το κύμινο, λίγο πιπέρι και αλάτι.

Τα σοτάρετε ανακατεύοντας συνέχεια με ξύλινη κουτάλα για περίπου 5-7 λεπτά. Αμέσως μετά τα πασπαλίζετε με τη σκούρα ζάχαρη και συνεχίζετε το ανακάτεμα σε μέτρια φωτιά για άλλα 5 λεπτά και μέχρι να λειώσει η ζάχαρη.

Σβήνετε με το χυμό πορτοκαλιού ρίχνοντας ταυτόχρονα και 1 φλιτζανάκι του καφέ νερό. Αφήνετε να πάρει βράση και μαγειρεύετε σε μέτρια φωτιά μέχρι να εξατμιστεί όλος ο χυμός και το νερό και να μείνει μόνο το βουτυράκι και το λάδι.

Σερβίρετε τα καρότα ζεστά σε πιατέλα.

H συνταγή έχει δημοσιευτεί στο μηνιαίο περιοδικό BBC OLIVE.