Υλικά για 4-5 άτομα

800γρ σουπιές φρέσκιες & κομμένες σε λωρίδες
250 γρ κριθαράκι χονδρό
1 πιπεριά Φλωρίνης κομμένη σε λωρίδες
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
200γρ ελαιόλαδο
300 γρ ξύδι δυνατό


1 φλιτζανάκι του καφέ πετιμέζι
1 φύλλο δάφνης
κανέλα, δενδρολίβανο, γαρύφαλλο αλάτι, πιπέρι
μαϊντανό
σπόρoυς από ρόδι
1 ποτήρι μελάνι της σουπιάς φιλτραρισμένο

 

soypia,piraias

Εκτέλεση

Καίμε το λάδι, τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι, προσθέτουμε την πιπεριά, τις σουπιές και ανακατεύουμε μέχρι να μαλακώσουν.

Σβήνουμε με το ξύδι, προσθέτουμε λίγο χλιαρό νερό και ρίχνουμε το κριθαράκι ανακατεύοντας διαρκώς για να μην κολλήσει.

Προσθέτουμε το μελάνι της σουπιάς, τα καρυκεύματα, το πετιμέζι και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να χυλώσει.

Στολίζουμε με τα σπόρους από το ρόδι και λίγο μαϊντανό.