Θέτει σοβαρή υποψηφιότητα για τον χαρακτηρισμό της ως της πλέον ακραίας, επώδυνης και αν μη τι άλλο αντισυμβατικής θεραπείας κατά της παχυσαρκίας. Είναι “δημιούργημα” ενός από τους πιο διάσημους πλαστικούς χειρουργούς του Beverly Hills, του κ. Nikolas Chugay, ο οποίος έχει κατοχυρώσει την πατέντα του από το 2009, αλλά μόλις προ ολίγων μηνών η “θεραπεία” του άρχισε να αποκτά φανατικούς οπαδούς και πλέον τείνει να γίνει η νέα extreme μόδα στις ΗΠΑ.

Ο λόγος για τη χειρουργική εμφύτευση στη γλώσσα του ασθενούς ενός ειδικού κομματικού σιλικόνης, ενός patch, που τοποθετείται σε τέτοιο σημείο ώστε να καθιστά εξαιρετικά επώδυνη και πρακτικά αδύνατη την μάσηση στερεάς τροφής! Τόσο απλά, ο “ασθενής” που ενδιαφέρεται να χάσει γρήγορα και αποτελεσματικά τα περιττά κιλά του, αδυνατεί να φάει οποιαδήποτε τροφή δεν βρίσκεται σε υγρή μορφή. Είναι αναγκασμένος να συντηρείται μόνο με υγρά, ενίοτε ούτε καν με πολτοποιημένη τροφή που δεν μπορεί να καταποθεί άμεσα, χωρίς προηγουμένως να πρέπει να μασηθεί, έστω και ελάχιστα.

Ο δρ. Chugay ισχυρίζεται πως με τη μέθοδο αυτή ακόμα και τα άτομα που έχουν μηδενική αντοχή και θέληση στο να ακολουθήσουν μια “παραδοσιακή” δίαιτα, δεν έχουν άλλη επιλογή παρά να… χάνουν κιλά, έως και 10 το μήνα, για όσο διάστημα επιλέξουν, σε συμφωνία με τον διαιτολόγο και τον γιατρό τους, να κρατήσουν στο στόμα τους αυτό το “θαυματουργό έλασμα”…

Πάντως ακριβώς επειδή τίποτε δεν κερδίζεται χωρίς θυσίες, ο Dr Chugay ξεκαθαρίζει πως η μέθοδός του είναι μεν αποτελεσματική, πλην όμως όχι χωρίς παρενέργειες, όπως το πρήξιμο της γλώσσας τους, η δυσκολία στην ομιλία, ενίοτε και στην αναπνοή. Σε ορισμένες περιπτώσεις έχουν αναφερθεί και φλεγμονές, που αντιμετωπίζονται με τη χορήγηση αντιβίωσης.

Ο ίδιος ο dr Chugay τονίζει πως η όλη διαδικασία κοστίζει συνολικά 2.000 δολάρια και η επιτυχία της είναι εγγυημένη. Ενδεικτικά τονίζει πως από το 2009 έως και τις αρχές του 2012 είχε επιχειρήσει αυτή τη μέθοδο σε συνολικά 60 γυναίκες, ενώ σήμερα στις κλινικές του στο Λος Άντζελες και στο Καράκας της Βενεζουέλας εξυπηρετεί πάνω από 900 γυναίκες το μήνα!!!

 

Πηγή: ΠρώτοΘΕΜΑ

www.myhnews.gr