Μακαρόνια με στικς κολοκυθιού, γαρίδες και ντομάτα από τον Ηλία Μαμαλάκη

Υλικά για 4 άτομα

½ κιλό σπαγγέτι

3 κολοκυθάκια κομμένα σε μπαστουνάκια

12 γαρίδες μεγάλο μέγεθος

400 γραμ ντομάτες ώριμες ψιλοκομμένες

2-3 σκελίδες σκόρδο λειωμένες

½ φλιτζάνι κρασί…

½ φλιτζ ελαιόλαδο

1 κουταλάκι ζάχαρη

αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

τυρί τριμμένο

Καθαρίζουμε τις γαρίδες από τα κεφάλια, το κέλυφος της πλάτης και το έντερο.

Ζεσταίνουμε το λάδι σε βαθύ μεγάλο τηγάνι και σοτάρουμε το σκόρδο. Ρίχνουμε και τα κολοκυθάκια και τα σοτάρουμε και αυτά μαζί με τις ντομάτες και τη ζάχαρη για 5-6 λεπτά. Αλατοπιπερώνουμε. Προσθέτουμε και τις γαρίδες, τις σβήνουμε με το κρασί και τις βράζουμε για 4-5 λεπτά ακόμα.

Βράζουμε στο μεταξύ τα ζυμαρικά και τα σουρώνουμε. Τα ρίχνουμε στο τηγάνι, τα ανακατεύουμε όλα μαζί και σερβίρουμε αμέσως. Πασπαλίζουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και συνοδεύουμε με το τριμμένο τυρί.

Σημείωση. Προσθέτουμε στο λάδι αν θέλουμε 1 πιπερίτσα καυτερή και τη σοτάρουμε μαζί με το σκόρδο.