Η Dole, μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες στην παραγωγή και διανομή φρούτων στον κόσμο, πρωτοπορεί στην εκπαίδευση σε θέματα παιδικής διατροφής για 5η συνεχή χρονιά και σε συνεργασία με την ομάδα διαιτολόγων “δια…της Τροφής” πραγματοποιεί το πρόγραμμα διατροφικής εκπαίδευσης με τίτλο “Υγιεινή Διατροφή – Σωστή Εκπαίδευση” στα δημοτικά σχολεία όλης της χώρας.

 

Το πρόγραμμα έχει σαν στόχο την ανάδειξη της υψηλής διατροφικής αξίας των φρούτων και των λαχανικών στις ηλικίες 6-12 ετών, ηλικίες στις οποίες τα τρόφιμα αυτά είναι ακόμη πιο απαραίτητα και ωφέλιμα, ιδιαίτερα για τα ελληνόπουλα που παρουσιάζουν πολύ υψηλά ποσοστά παχυσαρκίας.

Συγκεκριμένα, εξειδικευμένοι διαιτολόγοι-διατροφολόγοι της ομάδας “δια… της Τροφής” εκπαιδεύουν τους μαθητές σχετικά με την αναγκαιότητα και τις έννοιες της σωστής διατροφής, της κατανάλωσης φρούτων και λαχανικών και τη συνεισφορά τους στην υγεία, την ευεξία καθώς και τη σωματική και πνευματική ανάπτυξη. Όλα τα παιδιά έχουν την ευκαιρία να μοιραστούν τις σκέψεις τους, να εκφράσουν απορίες και να ανταλλάξουν απόψεις για την υγιεινή διατροφή και τη βελτίωση της καθημερινής τους απόδοσης με τους ειδικούς. Την ενημέρωση και τον διάλογο με τα παιδιά ακολουθεί διανομή φρούτων ενώ γίνεται και προβολή βίντεο με επακόλουθη συζήτηση για το περιεχόμενό τους (η πορεία της μπανάνας από τη φυτεία στα καταστήματα, θέματα βιωσιμότητας και περιβάλλοντος, βιολογικές καλλιέργειες) καθώς και επίδειξη καθαρισμού ανανά μέσω της χρήσης κατάλληλου εξοπλισμού.