Το να διαλέξεις να ξεκινήσεις κάποια μορφή γυμναστικής δεν είναι εύκολη υπόθεση. Ξαφνικά μπαίνουν πολλές ασκήσεις στην ζωή σου που ίσως δεν είχες εκτελέσει ποτέ, ή τουλάχιστον δεν είχες την σωστή τεχνική στην εκτέλεση. Αυτό που ανακαλύπτεις στην πορεία, όμως, είναι πως κάνοντας πολλές προπονήσεις απλά βελτιώνεις την τεχνική σου και ίσως σε μικρό βαθμό και την αντοχή σου. Κάτι λείπει από την εξίσωση όμως..!

exer

Αυτό είναι η διατροφή. Βάζοντας την διατροφή στο παιχνίδι μπορείς να καταφέρεις όχι απλά να αυξήσεις την καρδιοαναπνευστική σου ικανότητα, αλλά να ξεπεράσεις πραγματικά τα όριά σου με ασφάλεια βελτιώνοντας τις επιδώσεις σου! Πώς μπορείς όμως να βάλεις την διατροφή στην ζωή σου; Είναι δύσκολο;
Το σημαντικό είναι να καταλάβεις πως η διατροφή είναι ήδη στην ζωή σου αφού καθημερινά τρως για να ζήσεις… Είτε το επιθυμείς, είτε όχι, το χρειάζεσαι! Οι επιλογές των γευμάτων, αλλά και οι συνδυασμοί των τροφών, όπως και η ποιότητα, είναι τα εργαλεία που θα σε κάνουν να ξεχωρίσεις από το πλήθος και θα σου δώσουν ικανότητες που ίσως δεν φαντάζεσαι ότι έχεις.
Ένα πρόγραμμα διατροφής έχει σαν στόχο να βελτιώσει τις ήδη υπάρχουσες διατροφικές σου συνήθειες και όχι να σου παρουσιάσει κάποιο ιδανικό τρόπο ζωής που εσύ πρέπει με κάθε κόστος να πετύχεις. Σκοπός είναι με μικρά και σταθερά βήματα να καταφέρεις να αλλάξεις την διατροφική σου συμπεριφορά μέσω επιστημονικά επαληθευμένων τακτικών, με σκοπό όχι μόνο να γίνεις καλύτερος στη γυμναστική σου, αλλά να αποκτήσεις περισσότερη ενέργεια στην καθημερινότητά σου και να εξαλείψεις κάθε πιθανό κίνδυνο υγείας!
Την επόμενη φορά, λοιπόν, που θα σκεφτείς ότι το να ακολουθείς ένα διατροφικό πρόγραμμα είναι κάτι δύσκολο και απαιτητικό, σκέψου πως με τη βοήθεια του Nutrition Coach σου, βάζοντας μικρούς και εύκολους στόχους, θα καταφέρεις να κερδίσεις το μεγάλο έπαθλο με ασφάλεια και σιγουριά..!

Μιχάλης Κάβδας

Διαιτολόγος–Διατροφολόγος