Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Διαιτολόγων Διατροφολόγων με ιδιαίτερη τιμή ανακοινώνει τη διεξαγωγή του 12ου Πανελλήνιου Συνεδρίου Διατροφής-Διαιτολογίας, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στις 5 – 8 Δεκεμβρίου 2013, στο «Θέατρον» του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος». Το Συνέδριο έχει τεθεί υπό την Αιγίδα του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου, του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών και του ΕFAD (European Federation of the Associations of Dietitians).

Στο συνέδριο θα παρουσιαστούν οι πλέον σημαντικές εξελίξεις στο χώρο της διαιτολογίας και της διατροφής μέσα από διαλέξεις, στρογγυλά τραπέζια, δορυφορικά συμπόσια και συζητήσεις με κορυφαίους Έλληνες και ξένους επιστήμονες. Επιπρόσθετα θα πραγματοποιηθούν ενδιαφέροντα εκπαιδευτικά σεμινάρια για την απόκτηση ή την επικαιροποίηση ειδικότερων γνώσεων, με στόχο την ενίσχυση της δια βίου μάθησης των Διαιτολόγων – Διατροφολόγων.

Η θέση του Διαιτολόγου – Διατροφολόγου στους τομείς της υγείας και της διατροφής αποτελεί μείζονος σημασίας συνιστώσα στην αντιμετώπιση των συνεχώς αυξανόμενων προβλημάτων, όπως είναι η παχυσαρκία, τα μεταβολικά νοσήματα και οι διάφορες μορφές καρκίνου. Παράλληλα, η ελληνική παραδοσιακή διατροφή αναδεικνύει συνεχώς τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της που μπορούν να αποτελέσουν λύση στα ποικιλώνυμα διατροφικά και μη προβλήματα που αντιμετωπίζουμε σήμερα.

Η διαχείριση και αντιμετώπιση των προβλημάτων αυτών προϋποθέτει τη συνεργασία όλων των επιστημόνων υγείας. Η έρευνα στον τομέα της διατροφής και της υγείας ολοένα αναπτύσσεται περισσότερο στην Ελλάδα και στο συνέδριο θα έχουμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε την εξέλιξη μεγάλου αριθμού ερευνητικών προγραμμάτων που εξελίσσονται στην χώρα μας. Ο ρόλος του Διαιτολόγου είναι καίριος ως προς την χάραξη ορθών διατροφικών πολιτικών και την προώθηση υγιών διατροφικών προτύπων, με γνώμονα την επίτευξη καλύτερης ποιότητας ζωής του πολίτη, συνεπώς η διαρκής εκπαίδευσή του σε όλο το φάσμα της Κλινικής Διατροφής είναι απαραίτητη.

Στο πλαίσιο διεξαγωγής του συνεδρίου και με στόχο μια ολιστική προσέγγιση των θεμάτων που θα παρουσιαστούν, έχει ήδη εξασφαλιστεί η συνεργασία με άλλους επιστημονικούς φορείς, όπως η Ευρωπαϊκή και η Ελληνική Εταιρεία Κλινικής Διατροφής & Μεταβολισμού (ESPEN & GRESPEN), το Ελληνικό Ίδρυμα Γαστρεντερολογίας και Διατροφής, το Ελληνικό Ινστιτούτο Οστεοπόρωσης, η Ελληνική Εταιρία Αθηροσκλήρωσης, το Ελληνικό Κολλέγιο Αλλεργιολογίας και η Ελληνική Εταιρία Λιπιδιολογίας, Αθηροσκλήρωσης και Αγγειακής Νόσου.

Επιπλέον, ο Πανελλήνιος Σύλλογος Διαιτολόγων Διατροφολόγων ανέλαβε, ως τοπικός διοργανωτής, τη διεξαγωγή του επόμενου Ευρωπαϊκού Συνεδρίου Διαιτολογίας (8th EFAD Conference), το οποίο θα πραγματοποιηθεί τον Οκτώβριο 2014 στην Αθήνα.

Στο συνέδριο αναμένεται η συμμετοχή 1.500 και πλέον ατόμων

Πλατινένιος Χορηγός: Dirollo

Χρυσοί Χορηγοί: Becel Proactive, Canderel Green, Coca Cola, Λουμίδης Παπαγάλος & Nescafe

• Ιστοσελίδα: www.hdacongress.gr

• Facebook: HDA congress

• HDA@Facebook

• HDA Youtube Channel

 

Πανελλήνιος Σύλλογος Διαιτολόγων – Διατροφολόγων

Πανόρμου 23, 115 22, Αθήνα

Τηλ. 2106984400 – Φαξ 2106427801

www.hda.gr