Η συνταγή του χαλβά είναι μαγική. Βασίζεται στην αριθμητική σειρά του 1, 2, 3, 4. ισούται με ένα ισοσκελές τρίγωνο όπου κάθε ακμή του είναι 4 φλιτζάνια. Στο χαλβά μέσα μπορούμε να προσθέσουμε με άνεση σταφιδούλες, ζαχαρωμένες φλούδες από εσπεριδοειδή, κουκουνάρι, αμύγδαλο και οπωσδήποτε γαρίφαλα και κανέλα που ταιριάζουν πάρα πολύ.

 

Ας δούμε λοιπόν πως ακριβώς θα τον κάνουμε

Υλικά για μια φόρμα του κέικ

1 φλιτζ τσαγιού ελαιόλαδο

2 φλιτζ τσαγιού σιμιγδάλι

3 φλιτζ τσαγιού ζάχαρη

4 φλιτζ τσαγιού νερό

1 φλιτζ του καφέ μαύρες σταφίδες χωρίς κουκούτσι

1 φλιτζ του καφέ κουκουνάρι

1 κουτ σούπας κανέλα

6 γαρίφαλα

 Σε ένα μεγάλο τηγάνι ρίχνετε το λάδι και το ζεσταίνετε καλά. ρίχνετε μέσα τα γαρίφαλα, τις σταφίδες, το κουκουνάρι και την κανέλα. Τα σοτάρετε για 1 λεπτό. Ρίχνετε μέσα το σιμιγδάλι και το καβουρδίζετε σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας συνέχεια και μέχρι να ροδίσει και να απορροφήσει όλο το λάδι. Ρίχνετε μέσα τη ζάχαρη και ανακατεύετε για ακόμα 1-2 λεπτά και τέλος αδειάζετε το νερό. Ανακατεύετε και βγάζετε το σκεύος από τη φωτιά. Μέσα σε 1-2 λεπτά θα έχουν απορροφηθεί όλα τα υγρά και θα έχει στεγνώσει ο χαλβάς. Τον στοιβάζετε στη φόρμα, τον αφήνετε για 10 λεπτά να χλιαρέψει και τον ξεφορμάρετε. Τρώγεται και ζεστός και κρύος και συνοδεύεται πολύ ωραία από παγωτό βανίλια.

Σημείωση: Παρά την κλασικότητα της συνταγής μπορούμε να περιορίσουμε λίγο το λάδι και αντί να βάλουμε 1 φλιτζ να βάλουμε τα 2/3 ενός φλιτζανιού.