Ύστερα από την επιτυχή ολοκλήρωση του 1ου κύκλου επιμορφωτικών σεμιναρίων με τίτλο: “Ειδικός Αθλητικής Διατροφής”, η επιστημονική ομάδα του “Peak Performance” ανταποκρίνεται στο μεγάλο ενδιαφέρον σας στον τομέα της Αθλητικής Διατροφής και προχωράει στη δημιουργία του 2ου κύκλου επιμορφωτικών σεμιναρίων, “Ειδικός Αθλητικής Διατροφής”, υπό την αιγίδα της “Διεθνούς Κοινότητας Αθλητικής Διατροφής” των ΗΠΑ.

Έναρξη Σεμιναρίου: 5 Απριλίου

Διδακτικές ώρες: 50

Διάρκεια Σεμιναρίου: 2 Μήνες

Επ. Υπεύθυνος: Αθανάσιος Δουληγέρης, MSc, CISSN

Εισηγητές : Παναγιώτης Κλειάσιος, MSc

Ιωάννης Αρναούτης, PhD

Γεώργιος Νερούτσος M.D., MSc

Παναγιώτης Μαυρογενειάδης, PT

Πληροφορίες

Είναι γνωστό ότι στον Ελληνικό αθλητικό χώρο υπάρχει ένα μεγάλο κενό στον τομέα της Αθλητικής Διατροφής. Αθλητές, προπονητές, γυμναστές και αρκετοί επαγγελματίες υγείας δεν δίνουν ιδιαίτερη σημασία στη διατροφική αγωγή των αθλουμένων, αγνοώντας την αποτελεσματικότητα που επιφέρει στη βελτίωση της αθλητικής απόδοσης, την αύξηση της μυϊκής μάζας και τη μείωση του λιπώδους ιστού.

Σε μια πρόσφατη ανακοίνωση του, ο Αμερικάνικος Σύλλογος Διαιτολογίας, οι Διαιτολόγοι του Καναδά και το Αμερικάνικο Κολλέγιο Αθλητιατρικής τοποθετήθηκαν επί τούτου, δηλώνοντας ότι η αθλητική απόδοση, η φυσική δραστηριότητα και η αποκατάσταση, ενισχύονται ιδιαίτερα με την “κατάλληλη διατροφή”.

Σκοπός του σεμιναρίου αυτού, είναι να δώσει τις κατάλληλες απαντήσεις όσον αφορά το ρόλο που κατέχει η διατροφή στη βελτίωση σύστασης σώματος, στη βελτίωση της αθλητικής απόδοσης καθώς και διαφόρων δεικτών υγείας.

Το σεμινάριο αυτό απευθύνεται σε:

Γυμναστές, Personal Trainers, Προπονητές, Αθλητές, Εργοφυσιολόγους, Διατροφολόγους, Διατροφικούς θεραπευτές, Διαιτολόγους, Ομοιοπαθητικούς, Νοσηλευτές, Επαγγελματίες υγείας και άτομα με γενικότερο ενδιαφέρον στη Διατροφή.

Θεματικές Ενότητες:

Οι θεματικές ενότητες που θα αναλυθούν σε αυτό το σεμινάριο είναι οι ακόλουθές:

Εισαγωγή στη Διατροφή Ασκούμενων και Αθλητών

Μηχανισμοί Παραγωγής Ενέργειας κατά την Άσκηση

Μέθοδοι Εργομετρικής και Διατροφικής Αξιολόγησης

Υδατάνθρακες και Άσκηση

Λιπίδια και Άσκηση

Πρωτεΐνες-Αμινοξέα και Άσκηση

Βιταμίνες, Μέταλλα και Ιχνοστοιχεία

Υγρά, Ηλεκτρολύτες και Θερμορύθμιση

Προαγωνιστικό Γεύμα

Διατροφή κατά τη Διάρκεια της Άσκησης

Γεύμα Αποκατάστασης

“Ζωντανά Περιστατικά”

Διατροφικά Συμπληρώματα, Εργογόνα Βοηθήματα και Βοτανολογία

Συστάσεις Άσκησης στα Στάδια της Ζωής

Άσκηση και Αποκατάσταση για Βελτίωση της Αθλητικής Απόδοσης

Διατροφή για Αθλητές με Καρδιαγγειακά Νοσήματα και Διαβήτη

Ιδανικός Χρόνος Θρέψης και Αθλητική Απόδοση

* Βασική προϋπόθεση παρακολούθησης του Σεμιναρίου η καλή γνώση της Αγγλικής γλώσσας

Εξετάσεις

Εφόσον ολοκληρωθούν οι θεματικές ενότητες, θα ακολουθήσουν εξετάσεις με το σύστημα της πολλαπλής επιλογής και οι επιτυχόντες θα λάβουν βεβαίωση επιτυχής παρακολούθησης, υπογεγραμμένη από τον επιστημονικά υπεύθυνο του Σεμιναρίου.

Εκπαιδευτικό υλικό

Όλοι οι σπουδαστές θα λάβουν σημειωματάριο και σημειώσεις.

 

Διαβάστε συνεντέυξεις μελών του 1ου κύκλου

Για ποιο λόγο επιλέξατε το συγκεκριμένο κύκλο σεμιναρίων;

Δυστυχώς, η ενημέρωση και η εκπαίδευση πάνω στον κλάδο της αθλητικής διατροφής από τη σχολή που έχω αποφοιτήσει είναι ελάχιστη, οπότε δεν θα μπορούσα να ανταπεξέλθω επαγγελματικά στις διατροφικές απαιτήσεις που έχει κάποιος αθλητής. Έτσι, αποφάσισα να παρακολουθήσω αυτό το σεμινάριο για να εμβαθύνω τις γνώσεις μου στην αθλητική διατροφή, ώστε την επόμενη φορά που κάποιος αθλητής ή ασκούμενος ζητήσει διατροφή για βελτίωση της απόδοσής ή της σύστασης σώματος, να είμαι σε θέση να τον αντιμετωπίσω με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Ελεάνα Διαμαντοπούλου

Τι αποκομίστε από τον 1ο επιμορφωτικό κύκλο σεμιναρίων Αθλητικής Διατροφής του επιστημονικού κέντρου Peak Performance;

Ως διαιτολόγος, είχα την ευκαιρία να γνωρίσω καλύτερα τον τομέα της Αθλητικής Διατροφής και να αντιληφθώ τον ουσιαστικό ρόλο της στην απόδοση των αθλητών. Το περιεχόμενο των παρουσιάσεων ήταν πάντα βασισμένο στα συμπεράσματα νέων ερευνών, κάτι πολύ σημαντικό δεδομένου ότι είναι μια συνεχώς εξελισσόμενη επιστήμη. Νέες γνώσεις που απέκτησα είχαν σχέση με: α) τη ποιότητα των γευμάτων ανάλογα με τον τύπο της άσκησης, β) το χρόνο λήψης του γεύματος, γ) τη χρήση ή την αποφυγή συμπληρωμάτων διατροφής κ.ά.

Αναστασία Παπαδημητρίου

Θα προτείνατε σε άτομα που ασχολούνται με τον ευρύτερο τομέα της Αθλητικής Διατροφής να παρακολουθήσουν το συγκεκριμένο εκπαιδευτικό κύκλο;

Ανεπιφύλακτα!! Η αλήθεια είναι ότι ήμουν επιφυλακτική δεδομένου του ότι έχω σπουδάσει και Ελλάδα και Αμερική. Δεδομένου λοιπόν ότι έχω πάρει το master μου στις ΗΠΑ, περίμενα να βρω ένα απλό επίπεδο επιμόρφωσης. Διαψεύστηκα απλά!!! Οι κύριοι που το οργάνωσαν ήταν επαγγελματίες τόσο ως προς την οργάνωση, όσο και προς την κατάρτιση. Ο Κύριος Δουληγέρης και ο Κύριος Κλειάσιος με βαθιές γνώσεις, υπομονή, συνέπεια και κυρίως μεράκι μας έκαναν όλους λίγο καλύτερους και τελειώσαμε το σεμινάριο πιο ‘’πλούσιοι’’ απ’ ότι το αρχίσαμε. Όποιος θέλει να μάθει περί αθλητικής διατροφής το μόνο που έχει να κάνει είναι να συμμετέχει σ’ ένα από τα καλύτερα ελληνικά σεμινάρια!!!

Ζωή Δημητρίου, MSc

Τόπος Διεξαγωγής

Το σεμινάριο με τίτλο ‘‘Ειδικός Αθλητικής Διατροφής’’ θα πραγματοποιηθεί στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο διεξαγωγής σεμιναρίων του σύγχρονου Εκπαιδευτηρίου ‘‘Plus Studies Τσοπάνογλου’’ , Βασιλέως Αλεξάνδρου 88 & Επιδαύρου 34, στο κέντρο του Περιστερίου.

Το Εκπαιδευτήριο ‘‘Plus Studies Τσοπάνογλου’’, απέχει μόλις 150μ. από τη στάση του Μετρό Περιστερίου.

Δείτε εδώ το πλήρες δελτίο τύπου:

http://www.peakperformance.gr/index.php/component/content/article/27-services/122-eidikos-athlitikis-diatrofis