Ο Διατολόγος-Διατροφολόγος Δημήτρης Πέτσιος, είχε μια ιδέα: Μια εφαρμογή όπου θα έλυνε ταυτόχρονα το πρόβλημα του υποσιτισμού και του υπερσιτισμού, σε παγκόσμιο επίπεδο. Η ιδέα του αυτή έφτασε στον τελικό του Launching People, και τώρα ζητά την ψήφο μας.

 

 52d1704c-6278-4507-b758-45faac1f2808-ObesityversusFamine-resize-1600x1023-52d17053a0c1e-desktop

Ο Δημήτρης αγωνίζεται πλέον στον τελικό και χρειάζεται την καθημερινή ψήφο μας, για να φτιάξει το 1ο application κατά –ταυτόχρονα- της παχυσαρκίας και του υποσιτισμού, στον κόσμο. Εάν πραγματικά πιστεύετε ότι η ισορροπία στον κόσμο, δεν είναι ανάγκη να είναι μόνο φιλανθρωπία, στηρίξτε την προσπάθεια του Δημήτρη που έφτασε στον τελικό… Μπείτε στο παρακάτω link και πατήστε υποστήριξη https://apps.facebook.com/launchingpeople-gr/project/gine-o-diaitologos-soy-allakse-esena-allakse-ton-kosmo-olo.

 HIT-MAIN-2

Έχοντας ως μότο τη φράση «η ισορροπία δεν είναι φιλανθρωπία», μια νέα πρωτοποριακή εφαρμογή έρχεται να συμβάλει στις προσπάθειες να περιοριστεί το τεράστιο χάσμα μεταξύ του ανεπτυγμένου και του αναπτυσσόμενου κόσμου όσον αφορά τη διατροφή/σίτιση. Πρόκειται για την εφαρμογή «Γίνε ο διαιτολόγος σου, άλλαξε εσένα, άλλαξε τον κόσμο όλο», μια παγκόσμια διαδραστική εφαρμογή από ειδικούς υγείας, για επαφή, ενημέρωση και τακτική παρακολούθηση του παχύσαρκου ατόμου, δημιουργός της οποίας είναι ο Msc κλινικός Διαιτολόγος, Δημήτρης Πέτσιος.. Η εφαρμογή έχει περάσει στους 20 φιναλίστ του διαγωνισμού καινοτομίας της Samsung, Launching People Greece.

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, 3,7 δισ. άνθρωποι υποσιτίζονται καθημερινά. 18.000 με 40.000 παιδιά λιμοκτονούν καθημερινά, ενώ κάθε μέρα πάνω από 20.000 άνθρωποι χάνουν τη ζωή τους από ασιτία. Ταυτόχρονα, περίπου 2 δισεκατομμύρια άνθρωποι είναι υπέρβαροι και παχύσαρκοι. Από αυτούς 822 πεθαίνουν καθημερινά από την παχυσαρκία. Η παχυσαρκία κοστίζει μόνο στις ΗΠΑ περίπου 600 δισ. δολάρια ανά έτος.

 52d4dae7-d47c-4f6d-b2d6-5745ac1f2808-IncreasedSpendingAssociatedwithBeingObese-resize-1600x1200-52d4daeb62cb7-desktop

Την ίδια στιγμή 173 δισ. δολάρια ανά έτος θα έλυναν το πρόγραμμα του παγκόσμιου υποσιτισμού σε μία δεκαετία. Ο Δημήτρης προτείνει τη βοήθεια της τεχνολογίας και των σύγχρονων μέσων επικοινωνίας, ώστε το κάθε παχύσαρκο ή υπέρβαρο άτομο θα έρχεται σε επαφή με ειδικούς υγείας για ενημέρωση και τακτική παρακολούθηση. Ο απώτερος σκοπός θα είναι η βελτίωση της υγείας και της ψυχολογίας του θεραπευομένου αλλά και η αντιμετώπιση του φαινόμενου του παγκόσμιου υποσιτισμού, καθώς μέρος των εσόδων αυτής της συνδρομητικής αυτής υπηρεσίας θα διατίθεται στο σκοπό αυτό. Με σύγχρονες θεραπευτικές τεχνικές, και ειδικά δομημένες συνεδρίες με τη βοήθεια της τεχνολογίας και της κοινωνικής δικτύωσης, η αυτοβελτίωση του θεραπευομένου θα θεραπεύει και την παγκόσμια πείνα.

Ο Δημήτρης αναφέρει πως: «Υπάρχουν εφαρμογές που είναι απρόσωπες και αυτοματοποιημένες, χωρίς αλληλεπίδραση με το θεραπευτή. Εδώ το άτομο έχει μόνιμη επαφή και καθοδήγηση από ειδικό. Μια παγκόσμια εφαρμογή με στόχο την υγεία, δίαιτα, άσκηση και ψυχολογία. Έτσι, μέσω ιντερνετικών αλλά και mobile εφαρμογών θα εξασφαλίζονται οι συνθήκες πλήρους εφαρμογής ειδικών πρωτοκόλλων αλλαγής συμπεριφοράς σε σχέση με τη διατροφή, την ψυχολογία και την άσκηση του ατόμου, όπου κι αν βρίσκεται αυτό στον κόσμο. Η βελτίωση της υγείας του ατόμου του ανεπτυγμένου πολιτισμού, θα βελτιώνει την υγεία και του ατόμου του υποανάπτυκτου πολιτισμού…Για να μπορούν όλοι να ζουν και καλύτερα αλλά και περισσότερο.»

 1525632_10202527269376796_1247307941_n-resize-1600x1600-52de8df5c3548-desktop

Για να γίνει όμως αυτό πραγματικότητα θα πρέπει ο Δημήτρης να μαζέψει τους περισσότερους ψήφους, έτσι ώστε να υλοποιηθεί η εφαρμογή. Εάν θέλετε να βοηθήσετε το Δημήτρη, ακολουθείστε το παρακάτω link:

https://apps.facebook.com/launchingpeople-gr/project/gine-o-diaitologos-soy-allakse-esena-allakse-ton-kosmo-olo και πατήστε το κουμπί «Υποστήριξη».

Δεν κοστίζει τίποτα, γιατί η ισορροπία δεν είναι φιλανθρωπία…

 

Επιστημονική Ομάδα δια…της τροφής