Φάβα παντρεμένη από τον Ηλία Μαμαλάκη

 Υλικά:

1/2 κιλό φάβα

1 ολόκληρο κρεμμυδάκι

λίγο αλάτι

για το πάντρεμα:

2 κρεμμύδια κομμένα σε ροδέλες

10 ντοματίνια Σαντορίνης

3 κουτ σούπας κάπαρη

1 φλιτζάνι του καφέ έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

 

Σε μια κατσαρόλα βράζετε τη φάβα προσθέτοντας 1 λίτρο νερό μαζί με λίγο αλάτι.

Προσθέτετε το ολόκληρο κρεμμύδι και μαγειρεύετε σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας συχνά μέχρι να χυλώσει.

Την αφήνετε να χλιαρέψει και την περνάτε από το μύλο του πουρέ να γίνει βελούδινη.

Ετοιμάζετε το παντρολόγημα. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνετε το λάδι και ρίχνετε μέσα τις ροδέλες του κρεμμυδιού. Τις σοτάρετε σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσουν αλλά και να ροδίσουν ελαφρά.

Ρίχνετε μέσα στο τηγάνι τη κάπαρη και τα ντοματίνια κομμένα στη μέση. Ανακατεύετε 2 φορές και ρίχνετε το μισό μίγμα του τηγανιού μέσα στη φάβα.

Ανακατεύετε και σερβίρετε σε πιατέλα. Ρίχνετε από πάνω το υπόλοιπο μισό μίγμα του τηγανιού μαζί με το λαδάκι που έμεινε στο τηγάνι. Τη σερβίρετε ζεστή.

Συνοδέψτε το το μαζί με παστές σαρδελίτσες.