Φιλέτα τσιπούρας σε μαξιλαράκι από φενόκιο και κόκκινη πιπεριά από τον Ηλία Μαμαλάκη

 Υλικά για 4 άτομα

 

4 μέτριες τσιπούρες καθαρισμένες και κομμένες σε 2 φιλέτα η κάθε μια

(τη δουλειά αυτή θα ζητήσετε να σας τη κάνει ο ψαράς σας)

3 ρίζες φενόκιο

1 κόκκινη πιπεριά

½ κουτ γλυκού σπόρους μάραθου

7 κουτ σούπας ελαιόλαδο

1 κρασοπότηρο λευκό κρασί

χυμό από 1 λεμόνι

αλάτι, πιπέρι

 

 

 

Σε μια κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό που βράζει ζεματίστε τις ρίζες φενόκιο για 6 λεπτά και την κόκκινη πιπεριά για 3 λεπτά. Βγάλτε τα αφήστε τα να κρυώσουν,

 

Ξεφλουδίστε τη πιπεριά και κόφτε το φενόκιο και τη πιπεριά σε μικρούς κύβους. Αφήστε τα να περιμένουν .

 

Μαρινάρετε τα φιλέτα της τσιπούρας με 2-3 κουταλιές ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι. Φυλάξτε τα στο ψυγείο για 1 ώρα περίπου.

 

Σε ένα μεγάλο τηγάνι βάλτε το υπόλοιπο λάδι και σοτάρετε τα κυβάκια φενόκιο και πιπεριάς μαζί μέχρι να γυαλίσουν καλά. Ρίξτε το μαραθόσπορο μέσα στο τηγάνι, αλατίστε ελαφρά, πιπερώστε και σβήστε με το λευκό κρασί. Δυναμώστε τη φωτιά και αφήστε να βράσουν μέχρι να εξατμιστεί όλο το κρασί. Σβήστε με το χυμό λεμονιού και διατηρήστε το μίγμα ζεστό.

 

Ψήνετε τα φιλέτα της τσιπούρας στο γκρίλ σε προθερμασμένο φούρνο στους 200ο για 3-4 λεπτά από κάθε πλευρά.

 

Σε κάθε πιάτο με ένα κουτάλι της σούπας αδειάζετε 3-4 κουταλιές κυβάκια φενόκιο με πιπεριάς και από πάνω ξαπλώνετε τα ψημένα φιλέτα τσιπούρας.