Πρασόρυζο από τον Ηλία Μαμαλάκη

Υλικά για 4 άτομα

700 γραμ πράσα

1 φλιτζ τσαγιού ρύζι για πιλάφι

1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1 νεροπότηρο ψιλοκομμένη ντομάτα

1 κουτ γλυκού πελτέ ντομάτας

1 φλιτζ του καφέ ψιλοκομμένο μαϊντανό

αλάτι, πιπέρι

 

Καθαρίζουμε τα πράσα από τη ρίζα και τα πράσινα φύλλα. Τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα μαζί με λίγο νεράκι και τα βράζουμε μέχρι να εξατμιστεί όλο το νερό.

Προσθέτουμε το λάδι και το κρεμμύδι, τα σοτάρουμε καλά μέχρι να μείνει μόνο το λάδι και τα λαχανικά στη κατσαρόλα, ρίχνουμε το ρύζι και ανακατεύουμε καλά μέχρι να στεγνώσει εντελώς η κατσαρόλα.

Ρίχνουμε τη ψιλοκομμένη ντομάτα και το πελτέ διαλυμένο σε ένα νεροπότηρο χλιαρό νερό. Αλατίζουμε, πιπερώνουμε.

Χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε το μείγμα να βράσει για ½ ώρα. 2 λεπτά πριν τελειώσει το μαγείρεμα ρίχνουμε μέσα τον ψιλοκομμένο μαϊντανό. Ανακατεύουμε και κλείνουμε τη φωτιά.

Το πρασόρυζο συνοδεύεται πολύ ευχάριστα από μαύρες ελιές Θάσου και όπως πάντα με ένα ποτήρι κόκκινο κρασί από τη Μακεδονία