Στην έλλειψη σιδήρου αποδίδουν, σε μεγάλο βαθμό, αμερικανοί ερευνητές την κούραση και το αίσθημα αδυναμίας που νιώθουν οι γυναίκες.

Τα προβλήματα από την έλλειψη σιδήρου αφορούν, βεβαίως, και τα δύο φύλλα, εντούτοις οι γυναίκες είναι πιο ευάλωτες καθώς κατά τη διάρκεια της περιόδου η έλλειψη του σιδήρου είναι μεγαλύτερη.

Οι ερευνητές από το πανεπιστήμιο του Cornell επισημαίνουν ότι πέρα από συμπληρώματα, η έλλειψη σιδήρου μπορεί να αντιμετωπισθεί κυρίως με αλλαγές στη διατροφή μας.

Κατ’ αρχήν, οι τροφές πλούσιες σε σίδηρο όπως το σπανάκι, τα σκούρα πράσινα φυλλώδη λαχανικά αλλά κυρίως το κόκκινο κρέας και τα όσπρια πρέπει συχνά να βρίσκουν θέση στο τραπέζι μας.

Επίσης, πρέπει να γνωρίζουμε ότι η βιταμίνη C βοηθάει στη γρηγορότερη και αποδοτικότερη απορρόφηση του σιδήρου από τον οργανισμό.

Έτσι η ιδανική διατροφική επιλογή, είναι ο συνδυασμός προϊόντων πλούσιων και σε βιταμίνη C, πέραν αυτών με σίδηρο. Προσθέστε άφθονο λεμόνι σε κρέατα και λαχανικά, φρούτα στις σαλάτες αλλά και όταν λαμβάνετε συμπλήρωμα σιδήρου, πιείτε μαζί ένα φυσικό, φρέσκο χυμό πορτοκάλι.

Πηγή: healthpress.gr

www.medicalnews.gr